Szerző: Kovács Attila

2001. január 13. 17:04

Tanuljunk SQL-t!

Az OReilly Network -ön már régebben elkezdődött egy cikksorozat, ami az SQL nyelv rejtelmeibe vezeti be a kezdő adatbázis programozót. Annak idején, amikor én is elkezdtem SQL nyelvben programozni, gondot okozott az alapok elsajátítása annak ellenére, hogy az Interneten sok helyen lehet olvasni SQL-ről, sajnos kevés olyan dokumentáció volt (van), ami a kezdőknek nyújtana segítséget.

Az O'Reilly Network-ön már régebben elkezdődött egy cikksorozat, ami az SQL nyelv rejtelmeibe vezeti be a kezdő adatbázis programozót. Annak idején, amikor én is elkezdtem SQL nyelvben programozni, gondot okozott az alapok elsajátítása annak ellenére, hogy az Interneten sok helyen lehet olvasni SQL-ről, sajnos kevés olyan dokumentáció volt (van), ami a kezdőknek nyújtana segítséget.

Ez a cikksorozat éppen erre való: bemutatja, hogy hogyan használjuk a legalapvetőbb SQL parancsokat: az INSERT, az UPDATE, a DELETE és a SELECT utasításokat.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról