Szerző: sammer

2001. január 11. 23:57

Két részre szakadt a Ritual

Tegnap nagy változás történt a Ritual Entertainment életében, bejelentették ugyanis, hogy két részre osztják a vállalatot, és létrehozzák a Mumbo Jumbo nevű fejlesztő céget. A Ritual Entertainment továbbra is folytatni fogja a 3D-s játékok készítését PC-re és egyéb jövőbeli platformokra (nyilván a PC-hez hasonló felépítésű XBox-ról van itt szó). A Mumbo Jumbo a PC mellett Macintosh-ra és egyéb konzol platformokra is fog fejleszteni Mark Dochtermann és Ron Dimant vezetésével. Mark Dochtermann a kettéválás előtt a Ritual Entertainment elnőke és technológiai igazgatója volt, Dimant pedig a vezérigazgatói tisztséget töltötte be.

Robert Atkins, a Ritual Entertainment jelenlegi elnöke:

"Úgy gondoljuk, hogy a kettéválás lehetõséget ad arra, hogy teljes erõbedobással tudjuk folytatni azoknak a típusú játékoknak a fejlesztését, amiknek a Ritual a hírnevét köszönheti. A Ritual mindig az újításra törekedett, és ezen nem szeretnénk változtatni a jövõben sem. A cég kettéválásával mindenki megvalósíthatja a céljait, ahogy mi is folytatni fogjuk a minõségi játékok készítését."

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról