Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 11. 18:05

Dreamcast PC még a nyáron?

Az utóbbi időkben a Sega egyik legérdekesebb kezdeményezése a Dreamcast chip és a PC-be szerelhető Dreamcast kártya voltak. Sőt, az egychipes Dreamcast a Sega szerint egészen sokféle szórakoztatóelektronikai termékben használható lenne.

A Nikkei netBrain értesülései szerint a Sega még ezen a nyáron piacra szeretné dobni a PC-be szerelhető Dreamcast kártyát, amit ősszel egy külső dobozba helyezett egység követne. Ennek segítségével akár egy hordozható gépen is élvezhetőek lesznek a Sega konzoljára írt játékok.

Bár pontos információk egyelőre nem állnak rendelkezésre, a Nikkei netBrain tudni véli, hogy a Dreamcast PC kártya és a külső Dreamcast egység ára egyaránt 100 dollár körül várható majd.

Japán források szerint a Sega egy külső céget bízott meg annak kifejlesztésével, miként lehetne a Dreamcast chipet bármilyen szórakoztatóelektronikai eszközbe - például egy teljesen egyszerű TV-be beépíteni.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról