Szerző: Kovács Attila

2000. március 24. 16:39

A Linux nem fog kettészakadni...

...nyilatkozta a RedHat elnöke. Sok ember úgy hiszi, hogy a Linux (annak következtében, hogy a nagy cégek csak bizonyos Linux-disztibúciókat támogatnak) több ágra fog szakadni. Ezek az emberek általában nincsenek tisztában a szabad szoftver fogalmával. Szerencsére az, hogy egy cég (akár anyagi akár szellemi) tőkét pumpál a RedHat-be nem csak a RedHat-nek mint cégnek hasznos, mivel az ilyen "cselekedetek" az egész Linux közösség számára hasznosak, ugyanis a Linux nem egy cég terméke. Természetesen ettől még lehet verseny a különböző Linux disztribúciók között, de az csak a felhasználóknak válik a hasznára.

"Az olyan félelmek, hogy a Linux - hasonlóan a többi UNIX-hoz - több ágra fog szakadni megalapozatlanok, mivel a különböző cégneknek nem lenne anyagi hasznuk abból, hogy teljesen elkülönülő Linux-disztribúciókat készítsenek.
Ehelyett az operációs rendszer egy egységes változatának "karbantartása" a legfontosabb mindenki számára.
Az LSB (Linux standard base) (az operációs rendszer standardizálására tett kísérlet) fontos része a Linux mozgalomnak, bár az idők folyamán ugyan bebizonyosodott, hogy ez a dolog nem működik, de ez nem jeletni azt, hogy ez egy katasztrófa."

[IDG.net]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról