Szerző: Vörös Péter

2001. január 7. 16:17

Seagate-Sony szerződés PlayStation 2 winchesterekkel kapcsolatban

A két cég megállapodása szerint a Seagate Technology lesz a Sony PlayStation 2 játékkonzol elsődleges winchester szállítója (a megállapodás nem kizárólagos jellegű). A PlayStation 2 e lépés révén egyre inkább olyan lesz, mint egy számítógép.

A cégekhez közeli források szerint kétféle HDD-t fog szállítani a Seagate a PlayStation 2-khöz: az egyik egy külső HDD lesz, ami a játékkonzol egyik szabad csatlakozóhelyén fog rákapcsolódni a PlayStation 2-re; míg a másik belső HDD lesz - ez arra utal, hogy a jövő egyes PlayStation 2 változataiban lesz belső winchester. Az USA-ban bemutatott PlayStation 2-kben van szabad csatlakozóhely HDD-khez ill. más hardverekhez, de egyelőre nincs a piacon ezt a lehetőséget kihasználó winchester.

A HDD-k révén a Sony úgy fogja tudni piacra dobni a játékkonzolt, mint ami alkalmas rendkívüli nagy mennyiségű MP3 fájl, digitális fotó és egyéb adat-intenzív média tartalom tárolására - e feladatokat jelenleg többnyire PC-k végzik.

Az egyik cég által sem megerősített hír mindenképpen jó a Seagate számára - a cég többek között a Microsoft Xbox-jaiba is fog szállítani winchestereket.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról