Szerző: Ady Krisztián

2001. január 7. 16:11

Helyi hálózat a konnektorból - SONICblue HomeFree PowerLine

A SONICblue a Las Vegas-i CES 2001-en mutatja be HomeFree termékcsaládjának legújabb tagját.

A SONICblue a Las Vegas-i CES 2001-en mutatja be HomeFree termékcsaládjának legújabb tagját.

A HomeFree Powerline az Intellon Corp. PowerPacket technológiájára épül, mely a már eleve meglévő villamos hálózatot használja közvetítő elemként. A HomeFree Powerline segítségével megoszthatjuk internet-kapcsolatunkat, játszhatunk játékokat hálózatban, bármi mást csinálhatunk, melyre elég a 10Mbit/s-os sebesség. Mindehhez nem kell mést tenni, mint csatlakoztatni az eszközt a konnektorhoz, semmiféle egyéb kábelezésre nincs szükség.

A HomeFree Powerline által alkalmazott PowerPacket technológiát 2000 májusában jelentette be a kifejlesztő Intellon Corporation. 12 vezető céggel közösen létrehozták a "HomePlug Powerline Alliance" szövetséget, melynek egyik alapító tagja a jelenlegi SONICblue (akkori S3/Diamond), így nem meglepő, hogy ez a cég jelentett be elsőként erre a technológiára épülő terméket.

A boltok polcain előreláthatólag 2001 második negyedévében találkozhatunk elsőként HomeFree Powerline dobozokkal, 100$ alatti áron.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról