Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 5. 14:41

Európában csak 2002-ben lesz kapható az Xbox

A Microsoft döntése értelmében az idén ősszel debütáló Xbox nevű játékkonzolt Európában csak 2002 tavaszán lehet majd megvásárolni. A hivatalos állásfoglalás szerint azért van szükség a csúsztatásra, hogy minden keresletet ki tudjanak elégíteni.

A Microsoft figyelemmel kísérte a PlayStation 2 bevezetését és ennek nyomán dönött úgy, hogy közel fél évvel késlelteti az Xbox európai piacra dobását. Ez az idő lehetőséget adhat arra, hogy a konzol amerikai és ázsiai értékesítési tapasztalatait felhasználva a Microsoft sokkal hatékonyabb kampányt készíthessen elő. Továbbá lesz idő az esetlegesen felmerülő apróbb hibák javítására is.

Ugyanakkor a késés lehetőséget ad a vetélytársaknak: a Sony PlayStation 2 így már közel 18 hónapos előnnyel rendelkezik a Microsoft konzoljával szemben, és akkor még nem beszéltünk a világ legnagyobb konzolgyártójáról, a Nintendo-ról, amelynek Game Cube fantázianevű terméke szintén 2001-ben debütál és műszaki paramétereit tekintve több, mint ígéretes.

Az Xbox európai felelőse Sandy Duncan elmondta: "Olyan nagy a kereslet az Xbox iránt, hogy revideálni kellett előrejelzéseinket, de úgy gondoljuk, ezen lépés nyomán még több gépet tudunk leszállítani. Természetesen így az Xbox lemarad a 2001-es karácsonyi piacról, de ez nem akkora probléma. Tárgyaltunk a kereskedelemmel, és a legfontosabb dolog most az, hogy bejelentsünk egy időpontot és tartsuk magunkat a kitűzött határidőhöz."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról