Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 29. 15:08

A processzorgyártók a kínai piac felé kacsintgatnak

A Ctech tajvani híroldal értesülései szerint a világ jelenlegi három legnagyobb processzorgyártója erőteljesen növelik kínai gyártó- és értékesítési kapacitásaikat, ugyanis az általános vélemény szerint ez a régió a közeljövő leggyorsabban fejlődő számítástechnikai és informatikai piaca lesz.

Előrejelzések szerint a következő év során Kínában mintegy 10 millió személyi számítógép talál majd gazdára, ami közel 40 százalékos éves növekedési szintet jelent. Az eladások tekintetében ezzel Kína valószínűleg erősen megközelíti majd a jelenlegi legnagyobb japán piacot.

Az Intel, AMD és a VIA szorosan együttműködik a Legend Holdings Ltd.-vel, ami Kína elsőszámú PC-gyártója. Az Intel új irodát nyit majd Shenzen városában, ami a tizenharmadik irodája lesz az országban.

Ezév harmadik negyedévében a kínai számítógép-piac 14 százalékkal nőtt az előző évhez képest, állítja a Dataquest elemzése. A Legend Holdings eladásai pedig 87,5 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról