Szerző: Vörös Péter

2000. december 28. 11:25

A híresztelések szerint a Nintendo megvásárolja a Sega-t

A New York Times szerdai számában a tárgyalásokhoz közel álló illetékesekre hivatkozva kb. 2 milliárd $-ért vásárolná fel a Nintendo a riválisát. A Sega szóvivője tagadta a spekulációkat. A Nintendo szóvivője pedig nevetve reagált az esetleges ügylet hírére és azt mondta, hogy "ebben az iparban számtalan híresztelés lát napvilágot.

A New York Times szerint a tárgyalások már hónapok óta tartanak és a pontos feltételek rögzítése tart most. Az újság szerint a Sega elnöke, Isao Okawa már egy ideje keres vevőt a cégre és a Microsoft-tal is tárgyalt ezzel kapcsolatban. A Sega folyamatosan a negyedik veszteséges pénzügyi évét fogja zárni márciusban, mivel a Dreamcast játékkonzolokból a vártnál alacsonyabb a cég bevétele.

A híresztelések hatására a japán tőzsdén 10%-kal emelkedett a Sega részvényárfolyama, majd tegnap 9,4%-kal esett vissza a híresztelések tagadásának hatására ...

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról