:

Szerző: Vörös Péter

2000. december 28. 11:25

A híresztelések szerint a Nintendo megvásárolja a Sega-t

A New York Times szerdai számában a tárgyalásokhoz közel álló illetékesekre hivatkozva kb. 2 milliárd $-ért vásárolná fel a Nintendo a riválisát. A Sega szóvivője tagadta a spekulációkat. A Nintendo szóvivője pedig nevetve reagált az esetleges ügylet hírére és azt mondta, hogy "ebben az iparban számtalan híresztelés lát napvilágot.

A New York Times szerint a tárgyalások már hónapok óta tartanak és a pontos feltételek rögzítése tart most. Az újság szerint a Sega elnöke, Isao Okawa már egy ideje keres vevőt a cégre és a Microsoft-tal is tárgyalt ezzel kapcsolatban. A Sega folyamatosan a negyedik veszteséges pénzügyi évét fogja zárni márciusban, mivel a Dreamcast játékkonzolokból a vártnál alacsonyabb a cég bevétele.

A híresztelések hatására a japán tőzsdén 10%-kal emelkedett a Sega részvényárfolyama, majd tegnap 9,4%-kal esett vissza a híresztelések tagadásának hatására ...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 03:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.