Szerző: Kovács Attila

2001. január 2. 04:33

Bőngészők háborúja picit másképp...

A MozillaQuest-en megjelent egy felmérés, ami kivételesen nem az Internet Explorer és a Netscape piaci részesedését vizsgálta, hanem a Netscpape 4.x és a Netscape 6 használóinak az arányát vette szemügyre. Érdekes módon míg az Internet Explorerek világában a felhasználók 93%-a használja a böngésző legújabb verzióját (az 5.x-et) és csak 7% maradt meg a régebbi (4.x-es) változat mellett, addig ez a Netscape-et használók között 42 és 56 százalék. Ezt azt jelenti, hogy még mindig többen használnak Netscape 4.x böngészőt, mint Netscape 6-ot. Vajon azok az emberek, akik a NS4 mellett maradtak még mindig, miért nem váltanak? Úgy látszik, hogy sok NS4 használó nem fogadja el a NS6-ot, inkább használják a régi NS4-et, vagy böngészőt cserélnek.

A MozillaQuest-en megjelent egy felmérés, ami kivételesen nem az Internet Explorer és a Netscape piaci részesedését vizsgálta, hanem a Netscpape 4.x és a Netscape 6 használóinak az arányát vette szemügyre.

Érdekes módon míg az Internet Explorerek világában a felhasználók 93%-a használja a böngésző legújabb verzióját (az 5.x-et) és csak 7% maradt meg a régebbi (4.x-es) változat mellett, addig ez a Netscape-et használók között 42 és 56 százalék. Ezt azt jelenti, hogy még mindig többen használnak Netscape 4.x böngészőt, mint Netscape 6-ot. Vajon azok az emberek, akik a NS4 mellett maradtak még mindig, miért nem váltanak? Úgy látszik, hogy sok NS4 használó nem fogadja el a NS6-ot, inkább használják a régi NS4-et, vagy böngészőt cserélnek. Hát erre mit lehet mondani? Érdekes...
A teljes cikket itt olvashatjátok.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról