Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 15. 23:40

A 3dfx vége...

A 3dfx 2000 november 15-én hozta nyilvánosságra az október 31-én zárult pénzügyi negyedévének adatait.

A jelentés szerint a negyedéves forgalom mindössze 39,2 millió dollár volt, 63%-kal kevesebb, mint az egy évvel ezelőtti azonos időszakban realizált 105,9 millió dollár. A három hónap alatt a 3dfx 178,6 millió dolláros nettó veszteséget ért el. A cég ebben az évben október 31-ig 291,5 millió dollár veszteséget termelt. Ezek után már csak egy lehetősége maradt.

Külső pénzügyi tanácsadóival egyetértésben a 3dfx igazgatótanácsa úgy határozott, hogy a cég vagyonát valamint szellemi tulajdonait 112 millió dollárért eladja az NVIDIA-nak, amit az NVIDIA 70 millió dollár készpénzben és egymillió NVIDIA részvényben egyenlít ki. A felvásárlás lezárása után a 3dfx felfüggeszti a működést.

Azaz ezután az NVIDIA tulajdonába kerül a 3dfx minden fejlesztése, szabadalma valamint védjegyeivel és jövőbeli termékeivel kapcsolatos joga. (A jelenleg piacon levő 3dfx kártyák terméktámogatását továbbra is a 3dfx végzi.) A két cég közötti szabadalomsértési perek a felvásárlási tranzakció végeztével befejeződnek.

"Miután a hitelezőink, részvényeseink és dolgozóink érdekeit egyaránt figyeleme véve számos lehetőséget megvizsgáltunk, arra az álláspontra jutottunk, hogy a legjobb lesz, ha eladjuk tulajdonainkat az NVIDIA-nak majd feloszlatjuk a céget" - mondta Alex Lieupp, a 3dfx elnök-vezérigazgatója.

A 3dfx továbbá azt is bejelentette, hogy erőforrásainak megőrzése érdekében minimálisra csökkenti kiadásait. Így megválik dolgozóinak jelentős részétől, irodahelyiségeitől, és más erőfeszítéseket is tesz annak érdekében, hogy elkerülje a felesleges kiadásokat. Az ügyféltámogatáshoz szükséges munkaerőmenyiséget szeretné megőrizni a 3dfx.

Miután lezárult a 3dfx NVIDIA általi felvásárlása, a cég erejét a hitelek és kötelezettségek kiegyenlítésére fogja fordítani. Ezután maradék vagyonát felosztja a részvényesek között.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.