Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 14. 14:58

A Sony vezeték nélküli modemet "ajándékoz" VAIO gépeihez

A Sony egészen július elsejéig minden VAIO notebook gépéhez egy 480 dollár értékű GoAmerica vezeték nélküli modemet "ajándékoz". A PCMCIA foglalatba illeszthető modemhez külső antennát is tartozik.

Természetesen a dolog nem ennyire egyszerű, valójában ismét egy jól szervezett és fifikás akcióval állunk szemben. A modem ugyanis csak akkor jár a géphez, ha a vásárló két évre előfizet a GoAmerica internet-szolgáltatására, amelyért havonta nem kevesebb, mint 59,95 dollárt kérnek. Létezik egy másik konstrukció is, ahol a "kötelező" internet előfizetés csak 12 hónapra szól, de ebben az esetben a modemért a vásárláskor 99 dollárt kell fizetni.

Az Egyesült Államokban komoly problémát okoznak az ilyen jellegű akciók, ugyanis a vásárlók gyakran felületesek és nincsenek tisztában a pontos feltételekkel. Az ilyen esetek megelőzése érdekében a Federal Trade Commission (Szövetségi Kereskedelmi Bizottság) egy figyelmeztetést is közzétett, amiben felhívják a vásárlók figyelmét az esetleges kínos meglepetésekre.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.