Szerző: mz

2000. december 12. 21:26

IBM szuperszámítógép kerül a Shell kutatási részlegére

[IBM] A Shell International Exploration & Production B.V. és az IBM ma bejelentették, hogy együtt fognak dolgozni a világ legnagyobb linuxos szuperszámítógépének kifejlesztésén és telepítésén. A szupergép 1024 darab X sorozatú IBM kiszolgálóból fog állni, melyek összesen 32 állványt töltenek meg - és Linuxot futtatnak.

A Shell kutatásainak támogatására szeizmológiai és egyéb geofizikai szimulációkat és alkalmazásokat kíván futtatni a gépen. A szükséges adatokat az olajipari cég kutatói gyűjtik össze, majd a szupergépbe táplálják további feldolgozásra.

"Az a tény, hogy a Shell úgy döntött, hogy Linux alapú IBM szuperszámítógépen futtatja kutatási alkalmazásait, bizonyítja, hogy a Linux nagykorú lett" - mondta Irving Wladawsky Berger, az IBM technológiai és stratégiai alelnöke. "Jelzi, hogy a Linux még a legújabb számítási környezetben is képes igazodni a magas terhelési követelményekhez."

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.