Szerző: Vörös Péter

2000. március 23. 09:55

Joel Klein szerint szigorúan kell fellépni a Microsoft ellen a cég ellen folyó monopólium-ellenes perben

Mondta az antitröszt ügyekért felelős főügyész-helyettes az USA Szenátus egyik bizottsági meghallgatásán tegnap. A szövetségi bíró tavaly novemberben úgy találta, hogy a cég súlyos versenyellenes gyakorlatot követett számos esetben versenytársai és a vásárlók ellen és a „jogorvoslatnak arányosnak kell lenni ezzel a gyakorlattal. Ez volt az első nyilvános nyilatkozat a pereskedő felek részéről, mióta Thomas Penfield Jackson bírónak februárban benyújtották végső érvelésüket. Joel Klein azonban azt is jelezte, hogy a megállapodásról szóló tárgyalások továbbra is folynak, de részleteket nem árult el erről. Klein megerősítette, hogy a megállapodásos rendezés mindenképpen jobb, mint a peres úton történő - de ahhoz ragaszkodott, hogy csak a ténymegállapításoknak megfelelő megállapodásról lehet szó.

Mondta az antitröszt ügyekért felelős főügyész-helyettes az USA Szenátus egyik bizottsági meghallgatásán tegnap. A szövetségi bíró tavaly novemberben úgy találta, hogy a cég súlyos versenyellenes gyakorlatot követett számos esetben versenytársai és a vásárlók ellen és a „jogorvoslatnak arányosnak kell lenni ezzel a gyakorlattal". Ez volt az első nyilvános nyilatkozat a pereskedő felek részéről, mióta Thomas Penfield Jackson bírónak februárban benyújtották végső érvelésüket. Joel Klein azonban azt is jelezte, hogy a megállapodásról szóló tárgyalások továbbra is folynak, de részleteket nem árult el erről. Klein megerősítette, hogy a megállapodásos rendezés mindenképpen jobb, mint a peres úton történő - de ahhoz ragaszkodott, hogy csak a ténymegállapításoknak megfelelő megállapodásról lehet szó.
A tárgyalásokon közvetítő Richard Posner bíró nem arról híres, hogy tolerálná az üres beszédet és „papírtologatást", így valószínű, hogy komoly megbeszélésekről van szó a cég és az Igazságügyminisztérium között. Ha a megállapodásos rendezés sikertelen, akkor hamarosan várható Jackson bíró ítélete, ami várhatóan „bűnös" lesz, legalábbis részben – de ha a tárgyalások előrehaladnak, akkor halasztani fogja az ítéletet, ami biztos, hogy könnyen fellebbezhető és erősen ellentmondásos volna. Klein megerősítette azt, hogy figyelembe fogják venni azt az egyre gyakrabban felhozott érvet, miszerint a high-tech piacokon a változások olyan gyorsak, hogy az általános monopólium-ellenes elméletek ill. törvények csak korlátozottan alkalmazhatóak. [CNET, PC World, TechWeb]

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.