Szerző: Kovács Attila

2000. december 10. 18:15

Tom bátyóék mulatságos Matrox G450 tesztje

Tegnap felkerült egy cikk a Matrox G450 -ről a Toms Hardware Guide oldalára. Ez a cikk nem más mint egy teszt, egy tesz a Matrox új üdvöskéjéről, ami nem rengette meg a világot ugyanis nem az volt a célja. De mint minden hozzá nem értő G450 teszt ez is azt hivatott bizonyítani, hogy a kártya lassú 3D-ben, lassú játszásra meg különben is egy nVidia GeForce2 MX jobban megéri az árát.

Tegnap felkerült egy cikk a Matrox G450-ről a Tom's Hardware Guide oldalára. Ez a cikk nem más mint egy teszt, egy tesz a Matrox új üdvöskéjéről, ami nem rengette meg a világot ugyanis nem az volt a célja. De mint minden hozzá nem értő G450 teszt ez is azt hivatott bizonyítani, hogy a kártya lassú 3D-ben, lassú játszásra meg különben is egy nVidia GeForce2 MX jobban megéri az árát.

Az ilyen teszteket már megszokhattunk ugyanis sok Matrox G450 teszt jutott ugyan erre a kövekteztetésre. De érdekes módon az alapban nVidia beállítottságú oldal minden egyes kis trükköt bevet annak érdekében, hogy rosszabb fényben állítsa be a Matrox kártyáját. Itt gondolok arra, hogy úgy tűnik mintha a DDR változatot tesztelték volna, közben egyszer SDR-nek egyszer DDR-nek nevezik, ráadásul amikor a konkurens termékekkel hasonlítják össze a kártyát egy táblázatban, akkor a G450 árát egy picit túlbecsülik. Ezen felül, amikor túl akarják hajtani, de nem sikerül nekik, mivel még NINCS olyan túlhajtó szoftver, amely kompatibilis lenne a G450-el, akkor sajnálattal közlik, hogy a G450 nem túlhajtható. Hát érdekes...

Még lehetne a végtelenségig sorolni a hibákat és a félrevezetéseket ebben a tesztben, de nem teszem. Akit érdekel az, hogy mit gondol erről az írásról a matroxos közösség, az olvasson bele a MURC fórumának eme témájába: THG: Matrox G450. Ebben a fórumban sok érv és ellenérv hangzik el az írással kapcsolatban, de egy dolog bizonyos: van benne mit kritizálni.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.