:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 7. 23:03

A VIA bejelentette ProSavage KM133 chipkészletét

A tajvani VIA a mai napon jelentette be az AMD Athlon és Duron processzorokhoz készült chipkészletét, amely egy integrált Savage4 grafikus vezérlőt is tartalmaz.

A tajvani VIA a mai napon jelentette be az AMD Athlon és Duron processzorokhoz készült chipkészletét, amely egy integrált Savage4 grafikus vezérlőt is tartalmaz.


Az S3 ProSavage KM133 northbridge chipje

A ProSavage KM133 az alacsony árkategóriájú, sok integrált szolgáltatással rendelkező alaplapok piacának egyik meghatározó versenyzője lehet a jövőben. A sikeres KT133 alapjaira építve egy flexibilisen bővíthető platformot biztosít, tekintve hogy a chipkészlet az integrált videovezérlőn kívül bármilyen AGP4X kártyával is használható. A ProSavage KM133 legfeljebb 1,5 GByte memóriát támogat.

A chipkészletbe integrált vezérlő tulajdonképpen egy hibrid: a 2D gyorsító az S3 Savage2000 chipből, míg a 3D motor a Savage4 chipből származik.

A ProSavage KM133 southbridge-e számos értéknövelt szolgáltatást biztosít, mint például a 10/100 BaseT Ethernet vezérlő, AC-97 audio, MC-97 modem, Super I/O, hardverfigyelő képességek, flat panel monitor támogatás, négy USB port támogatása, és APM funkciók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 04:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.