:

Szerző: Koi Tamás

2024. július 8. 12:51

PR-ből One: folytatja a bevásárlást a 4iG

Újabb távközlési vállalat kerülhet a 4iG Csoport tulajdonába - ezúttal a közepes méretű piaci szereplőnek számító PR-Telecomra jelentett be vételi szándékot a cég.

Az eladósorban lévő nagy piaci szereplők elfogytak, ám ez nem jelenti azt, hogy ne tudná folytatni akvizíciós stratégiáját a távközlési piac nemzeti bajnoka, a 4iG Csoport. A cégcsoport pénteken bejelentette, hogy meg kívánja szerezni az előző évezred végén családi vállalkozásként indult, azóta is gyakorlatilag egy család kezében lévő PR-Telecomot.

A vállalat múlt pénteki közleménye szerint a mintegy 250 ezer háztartást elérő, 55 ezer előfizetővel rendelkező PR Telecom tíz vármegyében, közel kétszáz településen van jelen saját optikai és optikai-koax -alapú infrastruktúrájával, melyen televízió- internet- és vezetékes telefonszolgáltatást nyújt ügyfelei számára.

A PR-Telecom hálózata mintegy 3400 kilométeres, amelyből a gerinchálózat 1000, az optikai FTTH hálózat pedig 670 kilométert tesz ki.

nagyhalkishal

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az akvizíció után a PR-Telecom jelenlegi tulajdonosai továbbra is részt vesznek majd a társaság irányításában, a tulajdonosváltás az ügyfeleket nem érinti - áll a pénteki közleményben. Idővel azonban a szolgáltató márkája teljesen eltűnhet, ahogy a PR Telecomot várhatóan a Vodafone-hoz és a Digihez hasonlóan beolvasztja a One néven létrejövő (márka)entitás. 

A tranzakciót ugyanakkor először még a GVH-nak is jóvá kell hagynia, amire az utolsó negyedévben kerülhet sor a várakozások szerint. Mindez értelemszerűen azt jelenti, hogy ez az akvizíció a Digi Távközlési Kft. és a Vodafone Zrt. felvásárlásával ellentétben - annak jóval kisebb jelentősége miatt - nem kap stratégiai kiemelt státuszt.

A felvásárlás kapcsán a versenyhatóságnak elsősorban azt kell majd vizsgálnia, hogy az érintett településeken torzíthatja-e a versenyt az akvizíció akár úgy, hogy a felvásárlást követően a 4iG egyedüli szereplő marad a piacon.

Erre a GVH az Invitel 2018-ban bejelentett felvásárlásakor komoly hangsúlyt fektetett, illetve elő is írta az átfedő infrastruktúra egy részének értékesítését a felvásárló (az akkor még romániai érdekkörbe tartozó Digi Kft.) számára.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról