Szerző: mz

2000. december 6. 21:32

A Telia egy IBM eServer üzembe állításával újítja fel rendszerét

[IBM] Az IBM és a Telia bejelentése szerint a Telia, Skandinávia legnagyobb telekommunikációs cége és internet-szolgáltatója lesz az IBM eServer z sorozat - régebbi nevén az S/390 típus - első olyan vásárlója, mely Linuxot futtat az új gépen.

A Telia egy Linuxot futtató IBM mainframe gépet és egy Shark tárolórendszert vásárol, a rendszer feladata internetes szolgáltatások ellátása lesz. A Telia ezzel párhuzamosan indítja be új IP/VPN (Internet Protocol/Virtual Private Network) szolgáltatását.

A cég 70 meglévő webkiszolgálóját váltja ki az egyetlen új géppel, mely több mint 1500 internetes kiszolgálónak képes egy időben helyet adni. A tárigényeket egy 11,4 Tbyteos IBM Enterprise Storage Server - Shark - elégíti ki.

"A z sorozatú gép telepítésével lehetővé válik, hogy teljes árszerkezetünket átalakítsuk, illetve minden eddiginél jobb szolgáltatást nyújthassunk ügyfeleink webes alkalmazásaihoz" - mondta el Henrik Wulff Riedl, a TeliaNet elnöke. "A telepítéssel nagyobb elérhetőséget és rendelkezésre állást tudunk biztosítani, alacsonyabb áron. A Telia tervei közt szerepel meglévő számlázási rendszerének Oracle alapokon történő felújítása, illetve a unixos alkalmazások Linux alapúra történő cseréje is."

A Linux alapú eServeren hostolt virtuális internet-kiszolgálókat minden felhasználó úgy felügyelheti, mintha saját gépét kezelné. A Telia oldaláról viszont egy egyszerű grafikus felület révén egyetlen személy képes lesz az összes független webkiszolgáló felügyeletére.

Az IBM IBM eServer z sorozat bejelentésére hat hete került sor. A gép az IBM VM (Virtual Machine) operációs rendszernek köszönhetően legfeljebb 30000 virtuális Linux kiszolgálónak adhat helyet egy időben, egymástól függetlenül.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.