Szerző: Barna József

2000. december 6. 19:13

Pentium 4 vs. Dual Pentium III professzionális alkalmazásokban

[Inquest] Az Inquest egy igen érdekes összehasonlító tesztet tett közzé , melyben Windows 2000 operációs rendszer alatt hasonlítja össze egy, az Intel legújabb zászlóshajójára, a Pentium 4-re (1,4 GHz) épülő rendszer és egy dual Pentium III-as (2x1 GHz) konfiguráció professzionális alkalmazásokban nyújtott teljesítményét. A felhasznált tesztprogramok között szerepel az Office Bench 2.0, a 3D Studio Max, a Windows Media Encoder és a High End Winstone 99. A teszt azzal a nem meglepő eredménnyel zárul, hogy a jelenlegi SMP (Symmetric Multiprocessing) rendszerek teljesítménye jelentős mértékben felülmúlja az egyprocesszoros Pentium 4-es konfigurációét.

[Inquest] Az Inquest egy igen érdekes összehasonlító tesztet tett közzé, melyben Windows 2000 operációs rendszer alatt hasonlítja össze egy, az Intel legújabb zászlóshajójára, a Pentium 4-re (1,4 GHz) épülő rendszer és egy dual Pentium III-as (2x1 GHz) konfiguráció professzionális alkalmazásokban nyújtott teljesítményét. A felhasznált tesztprogramok között szerepel az Office Bench 2.0, a 3D Studio Max, a Windows Media Encoder és a High End Winstone 99. A teszt azzal a nem meglepő eredménnyel zárul, hogy a jelenlegi SMP (Symmetric Multiprocessing) rendszerek teljesítménye jelentős mértékben felülmúlja az egyprocesszoros Pentium 4-es konfigurációét.

Érdemes belepillantani a teszteredményekbe.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról