:

Szerző: Barna József

2000. december 6. 19:13

Pentium 4 vs. Dual Pentium III professzionális alkalmazásokban

[Inquest] Az Inquest egy igen érdekes összehasonlító tesztet tett közzé , melyben Windows 2000 operációs rendszer alatt hasonlítja össze egy, az Intel legújabb zászlóshajójára, a Pentium 4-re (1,4 GHz) épülő rendszer és egy dual Pentium III-as (2x1 GHz) konfiguráció professzionális alkalmazásokban nyújtott teljesítményét. A felhasznált tesztprogramok között szerepel az Office Bench 2.0, a 3D Studio Max, a Windows Media Encoder és a High End Winstone 99. A teszt azzal a nem meglepő eredménnyel zárul, hogy a jelenlegi SMP (Symmetric Multiprocessing) rendszerek teljesítménye jelentős mértékben felülmúlja az egyprocesszoros Pentium 4-es konfigurációét.

[Inquest] Az Inquest egy igen érdekes összehasonlító tesztet tett közzé, melyben Windows 2000 operációs rendszer alatt hasonlítja össze egy, az Intel legújabb zászlóshajójára, a Pentium 4-re (1,4 GHz) épülő rendszer és egy dual Pentium III-as (2x1 GHz) konfiguráció professzionális alkalmazásokban nyújtott teljesítményét. A felhasznált tesztprogramok között szerepel az Office Bench 2.0, a 3D Studio Max, a Windows Media Encoder és a High End Winstone 99. A teszt azzal a nem meglepő eredménnyel zárul, hogy a jelenlegi SMP (Symmetric Multiprocessing) rendszerek teljesítménye jelentős mértékben felülmúlja az egyprocesszoros Pentium 4-es konfigurációét.

Érdemes belepillantani a teszteredményekbe.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 11:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.