Szerző: Vörös Péter

2000. december 6. 08:36

A Microsoft megvette a játékfejlesztő Digital Anvil-t - további lépés az Xbox felé vezető úton

[CNET] A Digital Anvil fejlesztette ki egyebek között a FreeLancer űr-ütközetes játékot, természetesen ez és egyelőre meg nem nevezett más játékok is elérhetőek lesznek az Xbox konzolon. Chris Roberts, a Digital Anvil alapítója és elnök-vezérigazgatója távozni fog a cégtől, jelentette be a Microsoft. A FreeLancer továbbfejlesztésén azonban továbbra is dolgozni fog Roberts. (Akit bővebben érdekel a hír Roberts-szel kapcsolatos szála, annak ajánlom figyelmébe a vele készített interjút)

A Microsoft júniusban vette meg a Bungie Software Products-t és a FASA Interactive and Access Myth Software-t. A Bungie leginkább a Myth és a Marathon játékokról ismert. Augusztusban a Microsoft a nemrég alapított Big Huge Games játékfejlesztő cégbe fektetett be.

A Microsoft mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövő év vége felé megjelenjen az Xbox. A siker ezúttal nem lesz könnyű a cég számára, hiszen olyan versenytársakkal kell szembenézniük, mint a Sony, a Nintendo és a Sega. Az egyik lehetséges nyerő stratégia az, hogy a legszélesebb körű játék választékkal indul be az új konzol. A Microsoft 500 millió $-t szán az Xbox piacra dobására és értékesítésére.

Az MS hétfőn kötött megállapodást a Micron Technology-val azzal kapcsolatban, hogy Micron DDR memória lesz beépítve az Xbox-ba. A Sony PlayStation 2-ben Rambus memória van.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról