Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 3. 12:33

A Yettel is belevág a használt mobilok forgalmazásába

A Telekom után a másik nagy szolgáltató is belép az okostelefonok másodlagos piacára, eleinte korlátozott kínálattal.

A Telekom után áprilistól kísérleti jelleggel a Yettel is bevezeti a használt, prémium okostelefonok értékesítését, amelyben partnere Európa egyik legnagyobb, felújított okostelefonokat és más elektronikai eszközöket forgalmazó B2B kereskedője, a Recommerce – közölte a mobilszolgáltató. A Yettel elmondása szerint célja, hogy meglévő és új ügyfelei számára egy környezettudatosabb és költséghatékonyabb mobilvásárlási alternatívát tegyen elérhetővé.

A próbaidőszakban egyelőre „A+ minősítésű”, használt iPhone készülékeket kezd el értékesíteni a cég, amik az ígéret szerint „szinte újszerű állapotban” kerülnek a kínálatba, és előzetesen egy 56 technikai szempontra (többek közt az akkumulátorra, a kijelzőre, a funkcionalitásra, valamint az adattörlésre vállalt teljes garanciára) kiterjedő átfogó bevizsgáláson esnek át.

A kártyafüggetlen készülékeket legalább 85%-os akkumulátor-életciklussal, töltőadapterrel, valamint töltőkábellel együtt kínálják értékesítésre. A kínálatban elérhető készülékek életciklusa átlagosan 5 év, és megfelelő tarifacsomaggal párosítva nagyságrendileg akár bruttó 100 ezer forinttal is kedvezőbb áron érhetőek el azok aktuális piaci árához képest. A használt mobilok online felületen, kiszállítással érhetőek el, a szolgáltató két év kellékszavatosságot és cseregaranciát vállal rájuk.

A Yettel a tapasztalatok fényében dönt majd a program hosszabb távú folytatásáról és a kínálat bővítéséről.

yettel_ref

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Recommerce és a Magyar Telekom februárban erősítette meg együttműködését, melynek eredményeként a hazai piac legnagyobb mobilszolgáltatója jelentősen kibővítette használt okostelefonokból álló választékát online elérhető felületén. Mindez azután, hogy a használt mobilok értékesítése a Telekom kezdeti várakozásait felülmúlta, a távközlési cég a tervezett volumen dupláját adta el a bevezetés óta eltelt időszakban, ugyanakkor annál konkrétabbat nem közölt a vállalat, hogy többezres nagyságrendről van szó.

A használt, illetve felújított okostelefonok iránti kereslet az utóbbi egy-másfél évben jelentős mértékben nőtt nem csak a térségben, hanem globálisan is, ami a szegmens szereplői számára komoly üzleti lehetőséggel kecsegtet. A kedvezőbb vételár mellett a vevők nem utolsósorban fenntarthatósági szempontok alapján is választanak maguknak ilyen megoldást.

A Recommerce Group tavaly a Telekommal kötött megállapodással egy időben nyitotta meg budapesti irodáját, ezzel a vállalat immár tíz európai, azon belül három kelet-európai országban van jelen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról