Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 3. 11:29

Betiltották a Microsoft Copilotot a kongresszus gépein

A dolgozók a magáncélra használt eszközeiken továbbra is használhatják a generatív MI-szolgáltatást, de a hivatali gépeken nem. Az érzékeny kormányzati információk lehetséges kiszivárgásának problémájára az év "későbbi részében" kínálhat kockázatcsökkentő intézkedést a Microsoft.

Az amerikai képviselőház előírta, hogy az Egyesült Államok Kongresszusának munkatársai a továbbiakban nem használhatják a Microsoft Copilot szolgáltatást a kormányzati munkaeszközeiken. A Kiberbiztonsági Hivatal ugyanis kockázatosnak ítélte a Copilot használatát, mivel azon keresztül érzékeny, a képviselőházhoz tartozó információk kerülhetnek a „nem a ház által jóváhagyott felhőszolgáltatásokba”, tehát külső felekhez.

Bár a tisztviselőket semmi sem akadályozza meg abban, hogy saját telefonjaikon és laptopjaikon használják a Copilotot, a Kongresszus tulajdonában lévő összes Windows-eszközön le lesz tiltva a Microsoft generatív MI-szolgáltatása.

congress_kiem

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Már több mint egy éve, hogy a kongresszus ugyanígy korlátokat szabott a ChatGPT belsős használatának, az alkalmazottak számára tilos a chatbottal való beszélgetés a munkahelyi eszközökön, de a fizetős, szigorúbb adatvédelmi beállításokat használó verziót továbbra is elérhetik. Korábban már más cégek példáján is felmerült, hogy a generatív chatbotokkal folytatott párbeszédek felhasználása miatt érzékenyebb szervezeti információk kerülhetnek illetéktelen felekhez, emiatt több helyen korlátozták a dolgozók hozzáférését az ilyen szolgáltatásokhoz.

A Microsoft közleménye szerint a kormányzati felhasználók esetében érthető mód magasabban van a léc biztonsági követelmények terén, így aktívan dolgozik egy olyan szövetségi és kormányzati felhasználásra szánt verzión, ami szigorúbb védelmet jelenthet, de hogy a megoldást mikor fogja leszállítani, azzal kapcsolatban még nem osztott meg pontos ütemtervet, csak hogy valamikor az év későbbi részében lehet rá számítani.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról