:

Szerző: Koi Tamás

2024. március 27. 09:13

Júniusban fény derülhet az Apple AI-stratégiájára

Bejelentette idei legfontosabb fejlesztői rendezvényét, a WWDC 2024-et az Apple, mely mindeddig adós maradt azzal, hogy elmondja, a mesterséges intelligenciára épülő megoldásokat miként kívánja integrálni saját ökoszisztémájába.

Kedden bejelentette az Apple, hogy pontosan mikor tartja az idei év legfontosabb fejlesztői eseményét, a Worldwide Developer Conference-t, ahol a várakozások szerint az idei év legfontosabb, elsősorban szoftveres, illetve az cég különböző platformjait érintő fejlesztésekről lesz majd szó.

A június 10-én a szokásos keynote-tal kezdődő, négynapos rendezvényre ezúttal is ingyen vehetnek részt a fejlesztők, igaz a második naptól már csak online zajlanak majd az előadások.

wwdc_23
a 2023-as wwdc a vision pro bemutatójával

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az idei WWDC-n vélhetően bemutatja majd az Apple az iOS 18, az iPadOS 18, a tvOS 18, a macOS 15 és a watchOS 11 verziókat, illetve jó eséllyel bemutatkozik az idén megjelent Vision Pro-n futó visionOS 2-es változata. Ahogy az ilyenkor általában lenni szokott, az új verziók a fejlesztői kiadásokkal nyitnak majd, majd több béta- és kiadásra jelölt változatot követően valamikor ősszel érik el a végleges változatot.

A WWDC-n az új operációs mellett új hardverek is feltűnhetnek majd, legalábbis emlékezetes, hogy tavaly éppen ezen az eseményen jelentette be az Apple a Vision Pro-t vagy éppen a 15 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkező, M2-es processzorral szerelt Macbook Airt.

A fentieknél azonban meghatározóbb lehet, hogy az Apple milyen AI-alapú megoldásokat jelent be a konferencián. Tim Cook vezérigazgató legutóbb februárban utalt rá, hogy az Apple jelentős összegeket fektetett a területbe, a cég pedig valamikor idén be is fogja jelenteni ennek gyümölcsét, illetve gyümölcseit.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 15:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.