Szerző: Koi Tamás

2024. március 27. 09:13

Júniusban fény derülhet az Apple AI-stratégiájára

Bejelentette idei legfontosabb fejlesztői rendezvényét, a WWDC 2024-et az Apple, mely mindeddig adós maradt azzal, hogy elmondja, a mesterséges intelligenciára épülő megoldásokat miként kívánja integrálni saját ökoszisztémájába.

Kedden bejelentette az Apple, hogy pontosan mikor tartja az idei év legfontosabb fejlesztői eseményét, a Worldwide Developer Conference-t, ahol a várakozások szerint az idei év legfontosabb, elsősorban szoftveres, illetve az cég különböző platformjait érintő fejlesztésekről lesz majd szó.

A június 10-én a szokásos keynote-tal kezdődő, négynapos rendezvényre ezúttal is ingyen vehetnek részt a fejlesztők, igaz a második naptól már csak online zajlanak majd az előadások.

wwdc_23
a 2023-as wwdc a vision pro bemutatójával

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az idei WWDC-n vélhetően bemutatja majd az Apple az iOS 18, az iPadOS 18, a tvOS 18, a macOS 15 és a watchOS 11 verziókat, illetve jó eséllyel bemutatkozik az idén megjelent Vision Pro-n futó visionOS 2-es változata. Ahogy az ilyenkor általában lenni szokott, az új verziók a fejlesztői kiadásokkal nyitnak majd, majd több béta- és kiadásra jelölt változatot követően valamikor ősszel érik el a végleges változatot.

A WWDC-n az új operációs mellett új hardverek is feltűnhetnek majd, legalábbis emlékezetes, hogy tavaly éppen ezen az eseményen jelentette be az Apple a Vision Pro-t vagy éppen a 15 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkező, M2-es processzorral szerelt Macbook Airt.

A fentieknél azonban meghatározóbb lehet, hogy az Apple milyen AI-alapú megoldásokat jelent be a konferencián. Tim Cook vezérigazgató legutóbb februárban utalt rá, hogy az Apple jelentős összegeket fektetett a területbe, a cég pedig valamikor idén be is fogja jelenteni ennek gyümölcsét, illetve gyümölcseit.

a címlapról