Szerző: Koi Tamás

2024. március 27. 09:13

Júniusban fény derülhet az Apple AI-stratégiájára

Bejelentette idei legfontosabb fejlesztői rendezvényét, a WWDC 2024-et az Apple, mely mindeddig adós maradt azzal, hogy elmondja, a mesterséges intelligenciára épülő megoldásokat miként kívánja integrálni saját ökoszisztémájába.

Kedden bejelentette az Apple, hogy pontosan mikor tartja az idei év legfontosabb fejlesztői eseményét, a Worldwide Developer Conference-t, ahol a várakozások szerint az idei év legfontosabb, elsősorban szoftveres, illetve az cég különböző platformjait érintő fejlesztésekről lesz majd szó.

A június 10-én a szokásos keynote-tal kezdődő, négynapos rendezvényre ezúttal is ingyen vehetnek részt a fejlesztők, igaz a második naptól már csak online zajlanak majd az előadások.

wwdc_23
a 2023-as wwdc a vision pro bemutatójával

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az idei WWDC-n vélhetően bemutatja majd az Apple az iOS 18, az iPadOS 18, a tvOS 18, a macOS 15 és a watchOS 11 verziókat, illetve jó eséllyel bemutatkozik az idén megjelent Vision Pro-n futó visionOS 2-es változata. Ahogy az ilyenkor általában lenni szokott, az új verziók a fejlesztői kiadásokkal nyitnak majd, majd több béta- és kiadásra jelölt változatot követően valamikor ősszel érik el a végleges változatot.

A WWDC-n az új operációs mellett új hardverek is feltűnhetnek majd, legalábbis emlékezetes, hogy tavaly éppen ezen az eseményen jelentette be az Apple a Vision Pro-t vagy éppen a 15 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkező, M2-es processzorral szerelt Macbook Airt.

A fentieknél azonban meghatározóbb lehet, hogy az Apple milyen AI-alapú megoldásokat jelent be a konferencián. Tim Cook vezérigazgató legutóbb februárban utalt rá, hogy az Apple jelentős összegeket fektetett a területbe, a cég pedig valamikor idén be is fogja jelenteni ennek gyümölcsét, illetve gyümölcseit.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról