Szerző: Vörös Péter

2000. december 5. 09:21

A chip-eladások újabb rekordot értek el októberben, de a növekedés üteme tovább csökkent

[CNET] A Semiconductor Industry Association (SIA - Félvezetőipari Egyesület) adatai szerint októberben a tavalyi szinthez képes 39%-kal növekedett a félvezetőipari termékek forgalma, s ezzel havi rekordot ért el: 18,66 milliárd $-t. Mindezzel együtt szeptemberben a növekedési ütem 45% volt, míg augusztusban 53%. Mindez egyértelmű lassulásra utal az utóbbi két év őrületes ütemű növekedéséhez képest.

Szeptemberhez képest mindössze 1,3%-os volt a forgalomnövekedés, ez a legalacsonyabb érték az idén. Szeptemberhez képest az összes régió növekedést mutatott, kivéve az Ázsia-Csendes-óceáni régiót (ebben Japán nincs benne), ahol a tavalyi 4,7 milliárd $-ról 4,6 milliárd $-ra csökkent a forgalom.

Japánban 47%-kal növekedett a forgalom októberben az egy évvel korábbi szinthez képest, az Ázsia-Csendes-óceáni régióban 35%-os volt a növekedés, Amerikában 42%-kal, míg Európában 33 %-kal. A SIA előrejelzései szerint az egész évet nézve 37%-os lesz a növekedés, ami több, mint 200 milliárd $ forgalmat jelent.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.