Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 29. 11:34

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.

A GitHub a héten általánosan elérhetővé tette a Copilot kifejezetten nagyobb szervezetek számára szóló Enterprise csomagját,  ami a fejlesztői kollaborációs platform összes Copilot-képességét kombinálja a nagyobb személyreszabhatóság mellett. Az új eszközzel a vállalatok a saját kódbázisukat szolgáltathatják kontextusként a generatív MI-nek, ami pontosabb javaslatokat tud tenni a kódolás során.

A szolgáltatás  felhasználónként havi 39 dollárba kerül, ami kétszerese annak a havi 19 dollárnak, amit a tavaly februárban elérhetővé vált üzleti szint, a Copilot Business felhasználóinak kell fizetni. Az új szolgáltatással a redmondi vállalat felhőalapú üzleti szegmensének bevételei kaphatnak lökést, és jobb pozíciót szerezhet a rivális Amazonnal szemben, ami tavaly év végén jelentett be hasonló testreszabhatóságot kínáló verziót a saját CodeWhisperer nevű kódolóasszisztenséhez.

raw

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Piper Sandler elemzőinek becslése szerint a GitHub Copilot éves bevétele 2026-ra elérheti a 3 milliárd dollárt, abból kiindulva, hogy a GitHub 100 millió felhasználójának 16%-a használja.

A Microsoft tavaly ősszel ágyazott meg annak kisebb jogi csatározások után, hogy a Copilot a kereskedelmi ügyfelek és nagyobb szervezetek számára még vonzóbb alternatíva lehessen: Brad Smith, a Microsoft elnöke bejelentette a Copilot Copyright Commitment kezdeményezést, amivel a cég lényegében átvállalja a szerzői jogi kötelezettségvállalást kereskedelmi ügyfeleitől, hogy védettséget biztosítson a Copilot szolgáltatások használata során felmerülő jogi követelésekkel szemben.

Ez egy ígéret arra, hogy a vállalat megvédi ügyfeleit, és kifizeti az ilyen jellegű perekből eredő károk vagy egyezségek költségeit, de csak akkor, ha a felperesek "használták a termékekbe épített védőkorlátokat és tartalomszűrőket", és csak akkor, ha a cég eszközeinek fizetős verzióit használják.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról