Szerző: Koi Tamás

2024. február 28. 09:24

Itthon is jön a gyors eSIM-aktiválás

Az eSIM-ek megjelenése kényelmesebbé, biztonságosabbá és környezettudatosabbá tette a mobilhasználatot, ám aktiválásuk nem mindig volt egyszerű és a felhasználók számára kézenfekvő folyamat. Ezen segít az Apple eSIM gyors átvitel funkciója, mely márciustól elérhető a telekomosok számára.

A fizikai SIM-ek koporsójába vert újabb szeget az Apple 2022-ben, amikor az iOS 16-tal bevezette az eSIM Quick Transfer funkciót, hiszen a fejlesztésnek köszönhetően jelentősen leegyszerűsödött a készülékcsere-folyamat - már amennyiben iPhone-ról iPhone-ra költözött át az előfizető.

A fizikai SIM-ek esetében elég volt ugyanis a régi készülékekből az újba áttenni a plasztiklapot, ám az eSIM-ek esetében mindenképpen a szolgáltatóhoz kellett fordulni új aktiváló kódért, ami sokakat eltántorított attól, hogy a megszokott kártyaformátumot leváltsa.

esim_quick_transfer

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az eSIM Quick Transfer funkció hazánkban elsőként a Magyar Telekom ügyfelei számára válik elérhetővé március elejétől, így - feltéve hogy a készülékük az iOS 17.4-et vagy az operációs rendszer újabb verzióját futtatja - nekik a jövőben az eSIM-ek átviteléhez elég lesz a régi és az új iPhone-t egymás közelébe helyezni és követni a kijelzőn megjelenő utasításokat.

Ugyanígy a szolgáltató (online) ügyfélszolgálatának felkeresése nélkül átalakítható az előfizetők fizikai SIM-je eSIM-mé a támogatott iPhone-ok esetében, néhány egyszerű lépéssel.

Az eSIM-ek használata a kényelmi és fenntarthatósági funkciók mellett az eltulajdonított készülékek esetében is jól jöhet. A tolvajok ugyanis a lopott készülékekből rendszerint azonnal eltávolítják a fizikai SIM-et, egy megfelelően védett, eSIM-et használó iPhone esetében ez azonban korántsem triviális feladat, ez pedig segíthet az eszköz helyzetének távoli behatárolásában vagy a rajta található adatok távoli törlésében.

További előny, hogy a plasztik kártyákkal ellentétben az eSIM-eknél nem kell feltétlenül a SIM PIN-kódjával sem bajlódni, mivel az eSIM fizikailag elválaszthatatlan része az eszköznek, így a készülék PIN-nel teljes mértékben kiváltható ez a biztonsági védvonal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról