:

Szerző: Koi Tamás

2024. február 28. 09:24

Itthon is jön a gyors eSIM-aktiválás

Az eSIM-ek megjelenése kényelmesebbé, biztonságosabbá és környezettudatosabbá tette a mobilhasználatot, ám aktiválásuk nem mindig volt egyszerű és a felhasználók számára kézenfekvő folyamat. Ezen segít az Apple eSIM gyors átvitel funkciója, mely márciustól elérhető a telekomosok számára.

A fizikai SIM-ek koporsójába vert újabb szeget az Apple 2022-ben, amikor az iOS 16-tal bevezette az eSIM Quick Transfer funkciót, hiszen a fejlesztésnek köszönhetően jelentősen leegyszerűsödött a készülékcsere-folyamat - már amennyiben iPhone-ról iPhone-ra költözött át az előfizető.

A fizikai SIM-ek esetében elég volt ugyanis a régi készülékekből az újba áttenni a plasztiklapot, ám az eSIM-ek esetében mindenképpen a szolgáltatóhoz kellett fordulni új aktiváló kódért, ami sokakat eltántorított attól, hogy a megszokott kártyaformátumot leváltsa.

esim_quick_transfer

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az eSIM Quick Transfer funkció hazánkban elsőként a Magyar Telekom ügyfelei számára válik elérhetővé március elejétől, így - feltéve hogy a készülékük az iOS 17.4-et vagy az operációs rendszer újabb verzióját futtatja - nekik a jövőben az eSIM-ek átviteléhez elég lesz a régi és az új iPhone-t egymás közelébe helyezni és követni a kijelzőn megjelenő utasításokat.

Ugyanígy a szolgáltató (online) ügyfélszolgálatának felkeresése nélkül átalakítható az előfizetők fizikai SIM-je eSIM-mé a támogatott iPhone-ok esetében, néhány egyszerű lépéssel.

Az eSIM-ek használata a kényelmi és fenntarthatósági funkciók mellett az eltulajdonított készülékek esetében is jól jöhet. A tolvajok ugyanis a lopott készülékekből rendszerint azonnal eltávolítják a fizikai SIM-et, egy megfelelően védett, eSIM-et használó iPhone esetében ez azonban korántsem triviális feladat, ez pedig segíthet az eszköz helyzetének távoli behatárolásában vagy a rajta található adatok távoli törlésében.

További előny, hogy a plasztik kártyákkal ellentétben az eSIM-eknél nem kell feltétlenül a SIM PIN-kódjával sem bajlódni, mivel az eSIM fizikailag elválaszthatatlan része az eszköznek, így a készülék PIN-nel teljes mértékben kiváltható ez a biztonsági védvonal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 10:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.