Szerző: Koi Tamás

2024. február 12. 09:38

Tagadja a Temu a magyar e-kereskedők vádjait

Nem sért sem régiós sem helyi jogszabályokat működése során a Temu, állítja a feltörekvő webshopot üzemeltető cég válaszul azokra a vádakra, melyek a múlt héten fogalmazódtak meg hazai e-kereskedői körökben.

Az utóbbi napokban, hetekben tele lett a magyar sajtó a globálisan őrült ütemben feltörekvő kínai webshopról, a Temuról szóló hírekkel, jelentős részben annak köszönhetően, hogy a cég az utóbbi hónapokban Magyarországon is villámgyorsan domináns szereplővé nőtte ki magát.

Annyira gyorsan, hogy a GKID legfrissebb e-kereskedői tevékenységre fókuszáló Digitális Kereskedelmi Körképe külön foglalkozik a "Temu-jelenséggel", mely elsősorban a lehengerlő marketingkampánynak köszönhetően repítette az egekbe a webshopot, melyről szeptemberben a magyarok 99%-a jóformán még nem is hallott, januárra viszont az online vásárlók 9%-a már vásárolt valamit onnan.

temu_app

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A növekedés kapcsán hazai e-kereskedői körökben felmerült, hogy a Temu nem játszik mindig tiszta lapokkal, múlt héten pedig a legnagyobb hazai szövetség, az Ecommerce Hungary konkrétan közölte, hogy beadványt nyújt be a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH), melyben tételesen felsorolja a Temu vélt jogsértéseit.

Az erről szóló cikkünkben megszólaltattuk a versenyhivatalt is, ahonnan válaszul azt írták, hogy eddig egyetlen fogyasztói panasz érkezett a Temuval kapcsolatban a hatósághoz, ám az sem tartozott a GVH hatáskörébe.

Később kelet-európai sajtóügynökségén keresztül reagált a kínai webshop is, mely az alábbi rövid közleményt juttatta el hozzánk a témával kapcsolatban:

A Temu eltökélt abban, hogy megfeleljen minden olyan ország törvényi szabályozásainak, melyben működik.

A cég múlt héten a hvg.hu-hoz is eljuttatta álláspontját, ahol a társaság munkakultúrájával, adatkezelési gyakorlatával és (dömping)árazásával kapcsolatos bírálatokra reagált tételesen.

A vállalat így többek között leszögezte, hogy beszállítóinak minden iparági szabályozásnak és egyéb előírásnak meg kell felelniük, a felhasználói adatok kezelése pedig csak azzal a céllal történik, hogy "a vállalat e-kereskedelmi szolgáltatást nyújtson vásárlóinak".

A Temu szintén felhívja a figyelmet, hogy az online fizetések esetén a vásárlók haszánlhatnak Apple Pay vagy PayPal tranzakciókat, ez esetben pedig gyakorlatilag semmilyen adathoz (pl. bankkártyaadat) nem fér hozzá a webshop azon kívül, hogy a tranzakció sikeres volt-e vagy sem.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról