Szerző: Koi Tamás

2024. február 8. 11:11

Nekimennek a magyar e-kereskedők a Temunak

Nem nézik jó szemmel a hazai e-kereskedők, hogy az olyan nagy ázsiai szereplők, mint a Temu megkérdőjelezhető módszerekkel letarolják a magyar piacot, ezért az egyik legnagyobb hazai szövetség beadvánnyal fordulna a Gazdasági Versenyhivatalhoz, melyhez most minél több támogatót vár.

A Temu globális, illetve európai térhódítása ijesztő mértékeket öltött az utóbbi hónapokban, különös tekintettel a piac kisebb szereplőire ugyanakkor a webshop már a nagyobbak elől is el-elhalászgat morzsákat - éppen február elején volt hír, hogy a Temu vásárlószámban már az Alza előtt állt idén januárban hazánkban és e tekintetben kizárólag az eMAG előzi meg a piacon.

A versenytársak eddig többnyire tehetetlenül szemlélték, hogy a PDD Holdingshoz tartozó cég a piacszerzés érdekében nem riad vissza attól, hogy esetenként jelentős veszteséggel árulja termékeit, ezzel együtt működése a kötött uniós és nemzeti jogszabályi/adózási környezethez képest lényegesen rugalmasabb.

temu_cat

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Ezt elégelte most meg az egyik legnagyobb hazai e-kereskedői szövetség, az Ecommerce Hungary, melynek alelnöke, Ormós Zoltán, az Ormós Ügyvédi Iroda alapítója tegnap a szervezet YouTube-csatornáján közölte, hogy a szövetség egy versenyhivatali beadványt készít a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) számára, melyben felsorolja a Temu vélt jogsértéseit.

A Temu oldalán annyi jogsértést vélünk felfedezni, (...) ami miatt egy magyar webshop már rég megütötte volna a bokáját

-közölte Ormós a videóban.

Az Ecommerce Hungary alelnöke nem tért ki konkrét esetekre, ugyanakkor elmondta, hogy a csatlakozni kívánó kereskedők a beadványból pontosan tájékozódhatnak a részletekről.

Megkerestük a szövetséget, hogy mi is megismerhessük a beadvány tartalmát, de a cikk megjelenéséig nem érkezett válasz a szervezettől. A GVH-tól pedig azt szerettük volna megtudni, hogy fordult-e már akár természetes személy akár jogi személy panasszal a hatósághoz az ügyben, illetve tervez-e a hatóság saját hatáskörben vizsgálatot indítani a Temu működésével kapcsolatban, de mindeddig nem érkezett válasz a kérdésünkre.

Frissítés (02.08, 13:55): a Gazdasági Versenyhivatal válaszában közölte, eddig összesen 1 db fogyasztói panasz érkezett a hatósághoz a Temu működése kapcsán, ez azonban nem tartozott a GVH hatáskörébe. 

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.