Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 4. 17:43

Néhány hír a videokártyák világából: NV20, Rampage, G800

Olvasóink között biztos sokan vannak, akik már alig várják a legújabb generációs "DX8-compliant" videokártyák megjelenését. Nos, nekik csak annyit tudok tanácsolni, hogy legyenek egy kicsit türelemmel, jövő év elején egész dömping várható a legújabb grafikus technológiákból.

Bár az NVIDIA NV20 chipes videokártyák mintadarabjai mér elkészültek és a tesztelőknél vannak, sőt a Comdex-en is bemutatták őket, valószínűtlennek tűnik, hogy idén megvásárolhatók lennének, mert az NVIDIA már lekésett a karácsonyi piacról. Érdekesség, hogy az első chipek legyártása után 8 órával már futott a Quake3 az alpha kártyákon.

A 3dfx rajongóinak sem kell már sokáig várni, a legújabb kártya (aminek a neve 99% bizonyossággal Spectre) bejelentése januárban esedékes, a bolti megjelenés pedig február végére várható. Tudomásunk szerint a hardver már itt is elkészült.

Egyelőre a Matroxnál a fejlesztés még elég elmaradott állapotban van, ugyanis a G800 néven emlegetett chipből még egyetlen példányt sem gyártottak. Mindazonáltal szinte biztosra vehető, hogy a márciusi Game Developers Conference-en és/vagy a CeBit-en bejelentik a chipet és a kártyát. Ám G400 és G450 példájából kiindulva valószínű, hogy a termékek legkorábban 2001 nyarán kerülnek az üzletek polcaira.

Az ATi háza tájáról elég keveset tudunk, de a legutolsó roadmap szerint a "Radeon II" mintadarabjai decemberben esedékesek...

Vélt specifikációkat szándékosan nem közlünk, ugyanis a több helyen napvilágot látott ilyen jellegű információk finoman szólva is nevetségesek, a valós specifikációkat pedig egyelőre elég jól őrzik a gyártók. Ez alól talán kivétel a 3dfx, ahol egy apró "rés" keletkezett a múlt hét végén... :)

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.