:

Szerző: Koi Tamás

2024. február 6. 13:09

Valamivel kevesebb panasz érkezik a telkókra

Valamelyest csökkent idén év elejére a hírközlési szolgáltatókra beérkező panaszok száma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz tartozó Média- és Hírközlési Biztosnál.

A tavalyi évhez képest idén januárban valamivel kevesebb panasz érkezett be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) tartozó Média- és Hírközlési Biztos hivatalába a hazai távközlési szolgáltatók kapcsán. A biztos többnyire olyan esetekben jár el, melyek egyediek és többnyire valamilyen méltányossági eljárást igényelnek, illetve kisebb-nagyobb anyagi kompenzációval járnak.

A biztosi hivatalhoz idén januárban összesen 33 panasz érkezett hírközlés tárgyában, mely a tavalyi havi 43,5-es átlaghoz képest (tavaly 12 hónap leforgása alatt 522 panaszt nyújtottak be az ügyfelek a szolgáltatók eljárásaival kapcsolatban) kis mértékben javuló tendenciára utal.

shouting_phone

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A szolgáltatók az eljárások közel kétharmadában nyújtottak anyagi kompenzációt a panaszosoknak. A jóváírásokon felül méltányos intézkedésként kötbérmentes szerződés-megszüntetésre, illetve részletfizetési lehetőség biztosítására is sor került.

Ami nem változott, hogy továbbra is a Vodafone-ra panaszkodnak az előfizetők a legtöbbet, januárban a panaszok 60%-a érkezett a vörös logós operátorra.

Az ügyek többségében teljesen banális, olykor abszurd könyvelési és/vagy ügyviteli problémákat takarnak, januárban például egy Digi ügyfél azért fordult a Biztoshoz, mert 2023 márciusa óta nem kapott számlát a cégtől és nem tudta elérni a telefonos ügyfélszolgálatot, hogy a hiányosságot korrigálhassák.

A Média- és Hírközlési Biztos a szolgáltatók közösségimédia-felületét is monitorozza, itt a Vodafone és a Telekom esetében az újév első napjaiban tapasztalt üzemzavart és az ezzel kapcsolatos visszajelzéseket, szolgáltatói reakciókat emelte ki a hivatal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 21:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.