Szerző: Kovács Attila

2000. március 22. 21:45

A világ első látó chipje

A támogatók úttörő technológiának nevezik, mely az autókat biztonságosabbá tudja tenni vagy ki tudja válogatni a romlott gyümölcsöt illetve még sorolhatnánk a lehetőségeket, hogy mire is használható ez az új eszköz... A világ első látó chipje már kész és eladó a világ első high tech aukcióján.

"A támogatók úttörő technológiának nevezik, mely az autókat biztonságosabbá tudja tenni vagy ki tudja válogatni a romlott gyümölcsöt illetve még sorolhatnánk a lehetőségeket, hogy mire is használható ez az új eszköz... A világ első "látó" chipje már kész és eladó a világ első high tech aukcióján.

A chipet, mely a keresztségben a GVPP (Generic Visual Perception Processor - Álatlános Vizuális Érzékelő Processzor) nevet kapta már több mint tíz éve fejlesztik egy magánkézben lévő kutatóintézetben a Bureau d'Etudes Vision Holding S.A berkein belül.

"Utánozva az emberi szemet, képesek vagyunk rá, hogy megkülönböztessük a színeket illetve érzékeljük a mozágsokat. A GVPP másodpercenként körülbelül 20 milliárd (!!!) utasítást tud végrehajtani (összehasonlítás képpen egy Pentium-osztályú processzor másodpercenként "csak" műveletek millióit hajtja végre), ráadásul ezt a processzort nagy mennyiségben 6 dolláros költséggel lehet előállítani.
[Teljes cikk]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról