:

Szerző: Koi Tamás

2024. január 29. 13:39

Májustól a Diginél is jön a díjkorrekció

Bezárult a kör, május 1-jével a Digi Távközlési Kft. vezetékes szolgáltatásainak havi díja is automatikusan megemelkedik, ám ahogy a versenytársaknál, úgy a Diginél is a pénzromlásnál kisebb mértékben.

Május 1-jével megemeli teljes vezetékes portfóliójának havi díjait a Digi Távközlési Kft., ezzel a 4iG tulajdonában lévő cég is csatlakozik a versenytársakhoz, melyek a tavasz első napjaiban felfelé korrigálják áraikat. 

Ahogy a Vodafone (mely valójában nem versenytársa a Diginek), a Telekom és a Yettel is teszi majd, úgy a Digi sem a 2023-as pénzromlás mértékével, azaz 17,6 százalékkal emeli meg a havi díjakat, hanem annál valamivel kisebb mértékben, 14,9%-kal, ezzel szigorúan az inflációkövető díjkorrekciók mértékét figyelembe véve idén a Digi hajtja végre a legkisebb mértékű automatikus áremelést.

router_wan

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Mindez ugyanakkor abból a szempontból valószínűleg kevéssé vigasztalja a szolgáltató előfizetőit, hogy a korábban legendásan nyomott árairól ismert Digi a 2022-es tulajdonosváltást követően legalább háromszor megemelte már a különböző szolgáltatások igénybe vételi díjait, nem számítva a tavalyi, 14,5%-os inflációkövető díjkorrekciót.

Két hónappal hamarabb, március 1-jétől változnak a DigiMobil árai is, a szolgáltatás megmaradt mintegy 170 ezer előfizetője azonban a fenti, 14,9%-os díjemeléshez képest jóval nagyobb mértékű, helyenként az 50%-ot meghaladó drágulással kell számoljon, igaz, a magyar piaci átlagárhoz képest még így is kedvezőnek mondható konstrukció az övék.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 06:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.