Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 19. 11:42

Kiadós frissítést kap a YouTube

A tavalyi látványosabb dizájnváltás után a webes és mobilos felületet is érintő, főleg a felhasználói élményen javító újdonságok érkeznek a videómegosztó legújabb nagy ráncfelvarrásával.

Összesen három tucatnyi új fejlesztést és funkciót tartalmaz a YouTube legújabb frissítése, érintve a videós szolgáltatás webes és mobilos, valamint okostévékre szánt alkalmazásának verzióit is. Főleg a felhasználói élményt előremozdító újdonságokról van szó: egyszerűbben felgyorsítható lesz a lejátszás sebessége, ami a lejátszás gomb nyomvatartásával automatikusan kétszeresére nő, emellett a navigáció megkönnyítésének érdekében megnövelték a videók előnézeti bélyegképét.

Az egyik leghasznosabb az új zárképernyő-eszköz, amivel elkerülhetővé válik, hogy a lejátszott tartalom szüneteljen vagy megszakadjon a véletlenszerű érintések esetén, ez főleg azok számára lehet előnyös, akik sétálás vagy edzés közben szeretnek YouTube-tartalmakat lejátszani. A beállítás aktiválásával csak a kijelző egy bizonyos pontját megnyomva oldódik fel a zárolás. A frissítés után élesedik a hangerőt stabilizáló beállítás is, ami biztosítja, hogy a videók relatív hangereje ne ingadozzon szélsőségesen, elkerülve a zavaró hangerő-különbségeket, ez eleinte csak mobiltelefonokon válik elérhetővé.

03:45
 

Get a taste of the latest YouTube updates — from your phone to web!

Még több videó

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A felhasználói fiókhoz tartozó könyvtárak fül a későbbiekben „You” szekció alatt egy helyen biztosít hozzáférést a korábban a megtekintett videókhoz, lejátszási listákhoz, letöltésekhez és vásárlásokhoz, ez szintén láthatóvá válik webes felületen és mobilplatformokon egyaránt. A többi frissítés a kezelőfelületet érinti, új vizuális jelzések és animációk jelennek meg a képernyőn, az okostévés alkalmazás esetében érkezik egy új függőleges menü, a videófejezetek megjelenítése, a görgethető leírás.

A frissítési csomagot fokozatosan teszi elérhetővé a cég, így néhány hétig eltarthat, mire minden felhasználó számára láthatóvá válnak az újítások. A YouTube egy relatíve gyakran frissülő szolgáltatás, az elmúlt egy év során jelent meg a továbbfejlesztett 1080p-s videólejátszási lehetőség, illetve az alkotók is egyre több MI-vel támogatott eszközt kapnak a kezükbe.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.