Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 28. 09:42

Indul a fiókmegosztás elleni csata a Disney+ -nál

A Netflix után a Disney+ online előfizetéses videostreaming-szolgáltatás is lecsap a fiókjukat ismerősökkel, barátokkal, kollégákkal, netán távoli családtagjaikkal megosztó felhasználókra. A cég már korábban belebegtette, hogy a nagy riválishoz hasonló lépésre készül, november 1-től azonban már jöhetnek a konkrét intézkedések.

November 1-től korlátozásokat vezet be a Disney+ a videostreaming-szolgáltatás felhasználói fiókjainak közös használatát illetően, ezzel a Netflix után immár a második nagy SVOD-szolgáltató is lépéseket tesz annak érdekében, hogy a potyázók számát csökkentse, ezzel pedig végeredményben bevételét növelje.

A streamingszolgáltató lépése mindazonáltal nem volt teljesen váratlan, mivel Bob Iger, a The Walt Disney Company vezérigazgatója augusztusban arról tájékoztatta a vállalat befektetőit, hogy vizsgálja a fiókmegosztás korlátozásának lehetőségét, amit prioritásként kezel a cég. 

Az intézkedés egyelőre csak a kanadai felhasználókat érinti, a számukra tegnap kiküldött e-mail-ben azt írja a szolgáltató, hogy a cég a megadott dátumtól kezdődően korlátozásokat vezet be a fiókok háztartásokon kívüli használatát illetően. Az új feltételek szerint háztartásnak az a hely tekinthető, ahol a felhasználó életvitelszerűen tartózkodik, az általa vagy más családtagok által ezen a lokáción használt eszközök között megosztható a hozzáférés.

disney_profiles

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Disney+ a levélben egyszersmind előrevetíti, hogy lehetőség lesz olyan felhasználókat hozzáadni a fiókhoz, melyek nem az állandó lakóhelyen tartózkodnak, ennek azonban meghatározott havi díja lesz - hogy pontosan mennyi, azt nem közölte a szolgáltató.

A társaság ezzel lényegében egy az egyben másolja a Netflix idén május óta széles körben bevezetett korlátozó intézkedését, mely ugyanebből a célból jött létre, illetve ugyanúgy lehetőséget biztosít arra, hogy a fiókot a háztartásokon kívül is használhassák felhasználók - ennek díja az Egyesült Államokban havi 8 dollár, hazánkban ugyanakkor például csak ezer forint.

A Netflix júliusban megosztott adatai szerint a második negyedévben 5,9 millió ügyféllel sikerült bővülnie, miután az amerikai piacon is széleskörben bevezette a közös fiókhasználatot szigorító intézkedéseket. A korábbi közlés alapján 100 millió háztartás, vagyis a Netflix globális felhasználói bázisának körülbelül 43%-a élt a fiókmegosztás lehetőségével.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról