:

Szerző: HIRDETÉS

2023. szeptember 20. 16:00

Profiknak szánja új hálózati megoldásait az ASUS

A kis kávézóktól a kisebb-közepes irodákon át egészen az orvosi rendelőkig számos helyszínen merülhet fel a munkatársak vagy a cég ügyfeleinek kiszolgálása, ellátása stabil, gyors vezeték nélküli internettel. Az ASUS új ExpertWiFi megoldásai hamarosan Magyarországon is elérhetők lesznek.

Az ASUS hálózati megoldásai, elsősorban vezeték nélküli routerei különösek közkedveltek az átlagosnál nagyobb teljesítményre, illetve személyre szabhatóságra vágyó otthoni felhasználók körében - a cég az idei Computexen bejelentette ExpertWiFi termékcsaládját, mely ugyanezt a termékfilozófiát viszi tovább kifejezetten kis- és középvállalati felhasználók számára.

Az ASUS ExpertWiFi EBR63 és EBM68 alapvetően másfajta karakterisztikájú, eltérő célra, de leginkább eltérő méretű terület lefedésére használatos, professzionális célú vezeték nélküli hálózati megoldások. Így az ExpertWiFi EBM68 egy háromsávos, AX7800-as mesh rendszer, mely akár közepes méretű irodákba vagy komplexebb, többszintes telephelyeken (például hotelekben) is megállja a sarat, míg az ExpertWiFi EMR63 egy kétsávos AX3000-es router, elsősorban kisebb irodák, otthoni irodák vagy kis telephelyek (például kávézók) számára.

asus-expertwifi-ebm68_ebr63_1

Az újdonságok professzionális célú üzleti megoldások lévén számos, a vállalkozás működését, a dolgozók és az ügyfelek adatainak biztonságát elősegítő, biztosító funkcióval rendelkeznek, széles körű konfigurációs lehetőséget biztosítva a rendszergazdák számára. 

Így mindkét berendezés párhuzamosan több vezeték nélküli hozzáférést (SSID) képes nyújtani, így a vezeték nélküli rétegen túl különböző virtuális hálózati szegmensek (VLAN-ok) rendelhetők a dolgozókhoz, az ügyfelekhez, a különböző, internetre csatlakozó gépekhez, hermetikusan elzárva ezzel a kritikus adatokat és infrastruktúra erőforrásokat az ügyfeleknek allokált erőforrásoktól.

Az új ExpertWiFi routerek egyben marketingcélokra is felhasználhatók az egyedileg definiálható, logózható ügyfélportál (guest portal) révén, mely egy hotel vagy más szálláshely, netán orvosi rendelő publikus vezeték nélküli hálózatának belépőpontja lehet.

Az ExpertWiFi EBR63 és EGM68 a vállalat féltve őrzött adatainak, üzleti titkainak védelméhez, illetve az egyes telephelyek összekapcsolásához, az alegységek közti kommunikációhoz is tevékenyen hozzájárul a legelterjedtebb, legbiztonságosabb VPN portokollok (L2TP/IPSec, PPTP, OpenVPN, WireGuard), míg a Trend Microval közösen fejlesztett AiProtection Pro robosztus, eszközmenedzsmentet, szkennelést és széleskörű biztonsági szűrést nyújtó kibervédelmi funkció a kis- és középvállalatok számára.

A kiterjedt funkcionalitás az ExpertWiFi eszközök esetében nem jár együtt feltétlenül a bonyolult konfigurációs és karbantartási folyamatokkal: a több telephellyel rendelkező cégek az összes, birtokukban lévő routert és mesh eszközt közös adminisztrációs felületen keresztül érhetik el, melyhez az ASUS mobilapplikációt is biztosít. A hálózati elérés kimaradása esetén a routerek egy hozzájuk USB-kábelen csatlakoztatott okostelefon internetelérését képesek megosztani a helyi hálózat számára (backup WAN).

Az első ASUS ExpertWiFi termékek hamarosan Magyarországon is elérhetők lesznek, a két most bemutatott típus megjelenését hamarosan újabbak követik majd a termékpalettán.

[Az ASUS megbízásából készített, fizetett anyag.]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 08:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.