Szerző: Koi Tamás

2023. július 31. 10:43

Ezek változhatnak az új iPhone-okban

Nagyjából másfél hónap múlva jelenthetik be az Apple soron következő iPhone-szériáját, mely ahogy az lenni szokott, idén is számos kisebb-nagyobb változást hoz majd a kínálatba.

Egyre több apróbb részlet, nem hivatalos forrásból származó információmorzsa kerül napvilágra az Apple soron következő iPhone-szériájáról, az iPhone 15-ről. Amellett, hogy a cupertinói gyártó drasztikus változást a jelek szerint idén sem tervez a termékvonalban, számos apró változást kap mindkét alapszéria.

A rendre megbízható forrásnak tűnő Bloomberg-publicista, Mark Gurman már hónapokkal ezelőtt elhintett néhány pletykát az új típusokról, a hétvégi értékelésébe azonban ismét bekerült néhány figyelemre méltó újdonság.

A lényegesebb változások jó része elsősorban a drágább, Pro és Pro Max modelleket érinti majd, így azoknál a pletykák szerint az új kijelzőragasztási technológiának köszönhetően a korábbi 2,2-ről 1,5 milliméterre csökkenhet a káva mérete, ezzel - legalább a drágább iPhone-ok esetében - javíthat a gyártó egy korábban sokat bírált tervezési, kialakítási adottságon.

iphone15_leak

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Szintén a drágább, Pro modelleket érintő változás lehet Gurman szerint, hogy az acél keretet a szintén ellenálló, ugyanakkor könnyeb, cserébe drágább titánium-váz veszi majd át. Az új Pro modellek új rendszerchipet is kapnak majd, vélhetően ez lesz az A17, ami állítólag már 3 nm-es gyártástechnológiával készül, és "számottevően nagyobb" számítási kapacitást nyújt majd elődjéhez képest.

A fenti változások lehetnek az elsődleges okai annak, hogy a Pro modellek az előző szériához képest legalább 100, de egyes, korábbi pletykák szerint akár 200 dollárral is drágábban érkezhetnek majd a nemzetközi piacokra, jóllehet nem kizárt, hogy az Apple anyaországában, az Egyesült Államokban nem kerül majd sor áremelésre.

Az iPhone 15 "sima" és Plus típusai is kaphatnak némi tuningot idén, mind teljesítményt, mind a látványt illetően. Így a pletykák szerint az olcsóbb iPhone-ok megkapják a tavalyi Pro széria processzorát, az A16-ot, illetve a tavaly a Pro modelleken debütált, a notchot felváltó Dynamic Islandot.

Minden modellt érintő változás lesz továbbá a hosszú éveken keresztül alkalmazott Lightning-csatlakozó lecserélése USB Type-C szabványú konnektorra az Európai Unió erre vonatkozó kötelező rendelkezése értelmében.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.