:

Szerző: Koi Tamás

2023. július 10. 09:18

Európába költözik az Evernote

Tovább gyűlnek a felhők az egykor szebb napokat látott jegyzetelő alkalmazás, az Evernote feje felett. A platform tavaly novemberben került új tulajdonoshoz, mely most bejelentette, hogy a teljes szervezetet Európába költözteti - csak éppen az alkalmazottak nélkül.

Távoznak az Evernote amerikai alkalmazottai, alig több mint fél évvel azután, hogy az olasz Bending Spoons appfejlesztő-cég rátette a kezét az egykor szebb napokat látott jegyzetelő alkalmazásra. A milánói központú cég múlt pénteken jelentette be, hogy a jövőben nem tart igényt sem az amerikai sem a chilei fejlesztőkre - hogy a döntés pontosán hány alkalmazottat érint, azt nem közölte a cég.

Nem ez ugyanakkor az első alkalom idén, hogy az Evernote-tól menniük kell alkalmazottaknak, jóllehet a korábbi, februári leépítési hullám csak 129 pozíciót érintett. A hivatalos indoklás szerint az elbocsátásokra azután került sor, hogy az Evernote a megelőző években tartósan képtelen volt a nyereségtermelésre.

evernote_ios

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Bending Spoons szándékai szerint az Evernote nem szűnik meg, az olasz cég fejlesztői pedig tovább dolgoznak az applikáción, jóllehet azt továbbra sem tudni, hogy az alkalmazáspiacterek egykori sztárja hogyan lesz ismét versenyképes az olyan fiatalabb, manapság nagy népszerűségnek örvendő szoftverekkel szemben, mint a Notion vagy az Obsidian.

Az Evernote hosszú és hányattatott sorsra tekinthet vissza egészen a 2000-es alapításáig, mikor még Windows-ra szánt marketingszoftverként működött. A mai formáját a jegyzetelős szolgáltatás 2008-ban, Phil Libin vezetése alatt érte el. Az egyik első "unikornis", vagyis milliárd dollár fölötti értékeléssel bíró startup azonban nem volt túl sikeres, abból a szempontból, hogy 290 millió dolláros tőkebevonással összesen 250 millió regisztrált felhasználóig jutott.

További próbálkozásai, akár a céges kollaborációs eszközök, csevegős megoldás, Evernote Food receptapp és a márkázott termékek jellemzően zsákutcába futottak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 16:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.