Szerző: Koi Tamás

2023. április 6. 13:34

A jegyzetírásba is beszáll a Microsoft MI-je

A Teams, a Word, az Excel és a PowerPoint után a OneNote jegyzetkezelő alkalmazás felhasználói számára is elérhetővé kívánja tenni a Copilot nevű generatív MI-eszközét a Microsoft.

Nem maradhat ki a generatív MI-re támaszkodó termékek köréből a Microsoft OneNote - a cég illetékes termékfelelőse egy blogbejegyzésben közölte, hogy a Microsoft 365 Copilot idővel a jegyzetkezelő alkalmazást használó ügyfelek számára is elérhetővé válik majd. 

A tervek szerint a Copilot a bulletpointok alapján képes lesz majd terveket vagy ötleteket gyártani, listákat készíteni illetve az információkat különböző szempontok szerint rendezni. Az asszisztens - akárcsak a Word esetében - az igényeknek megfelelően át is írja, átformázza vagy akár összefoglalja a kijelölt szövegrészeket.

ms_copilot

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Microsoft egyelőre nem közölte, hogy az új funkció mikor válhat elérhetővé felhasználók nagyobb köre számára, a márciusban bejelentett Copilotot jelenleg néhány Microsoft 365-öt használó vállalati partner teszteli elsősorban a Word és Outlook alkalmazásokkal. 

A március közepi bejelentéskor a Microsoft előrevetítette, hogy terméktől függően az új Copilot funkciók mást-mást jelentenek majd. A produktivitási programokon túl új MI-alapú funkciókat kap majd a Dynamics 365 Sales, Viva Sales, Dynamics 365 Customer Service, Dynamics 365 Customer Insights, Dynamics 365 Marketing, Dynamics 365 Business Central és Microsoft Supply Chain Center szolgáltatások is.

a címlapról