Szerző: Koi Tamás

2023. április 6. 13:34

A jegyzetírásba is beszáll a Microsoft MI-je

A Teams, a Word, az Excel és a PowerPoint után a OneNote jegyzetkezelő alkalmazás felhasználói számára is elérhetővé kívánja tenni a Copilot nevű generatív MI-eszközét a Microsoft.

Nem maradhat ki a generatív MI-re támaszkodó termékek köréből a Microsoft OneNote - a cég illetékes termékfelelőse egy blogbejegyzésben közölte, hogy a Microsoft 365 Copilot idővel a jegyzetkezelő alkalmazást használó ügyfelek számára is elérhetővé válik majd. 

A tervek szerint a Copilot a bulletpointok alapján képes lesz majd terveket vagy ötleteket gyártani, listákat készíteni illetve az információkat különböző szempontok szerint rendezni. Az asszisztens - akárcsak a Word esetében - az igényeknek megfelelően át is írja, átformázza vagy akár összefoglalja a kijelölt szövegrészeket.

ms_copilot

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A Microsoft egyelőre nem közölte, hogy az új funkció mikor válhat elérhetővé felhasználók nagyobb köre számára, a márciusban bejelentett Copilotot jelenleg néhány Microsoft 365-öt használó vállalati partner teszteli elsősorban a Word és Outlook alkalmazásokkal. 

A március közepi bejelentéskor a Microsoft előrevetítette, hogy terméktől függően az új Copilot funkciók mást-mást jelentenek majd. A produktivitási programokon túl új MI-alapú funkciókat kap majd a Dynamics 365 Sales, Viva Sales, Dynamics 365 Customer Service, Dynamics 365 Customer Insights, Dynamics 365 Marketing, Dynamics 365 Business Central és Microsoft Supply Chain Center szolgáltatások is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról