Szerző: Koi Tamás

2023. július 5. 11:38

Megy az Extreme Digital két alapítója, viszik a Vaterát

Tavaly augusztusban jelentős mértékben változott a hazai e-kereskedelmi piac legnagyobb szereplőjének számító Extreme Digital-eMAG Kft. menedzsmentje, nem egészen egy évre rá pedig távozik a két egykori alapító, Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula, akikkel együtt megy a céghez tartozó online piactér, a Vatera többségi tulajdona is.

A romániai tulajdonosi háttérrel rendelkező eMAG, a magyar piac legnagyobb e-kereskedője ma meglepetésre újabb személyi és strukturális változásokat jelentett be. A cég az elmúlt egy évben már világossá tette, hogy a korábban az Extreme Digitalt megalapító menedzsmentnek új pozíciót szán a vállalatcsoporton belül, most viszont már úgy tűnik, a jövőben semmilyen hozzájárulást nem várnak Várkonyi Balázstól és társától, Kelemen Gyulától.

A vállalat mai sajtóközleményében azt írja, hogy a két alapító értékesíti az Extreme Digital-eMAG Kft.-ben képviselt üzletrészét, amiért cserébe - egyfajta kompenzációs csomagként - megkapják az eMAG-hoz tartozó online piactér, a Vatera többségi tulajdonát. A várhatóan augusztus végén záródó tranzakció anyagi hátteréről nem árultak el részleteket a felek.

varkonyi
várkonyi balázs, az Extreme digital egyik alapítója

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A két alapító közül Várkonyi számított egyértelműen az aktívabb, exponáltabb karakternek, akit egyben a magyar e-kereskedelmi szektor legbefolyásosabb cégvezetőjeként jegyeztek hosszú évekig.

Várkonyi a 2001-ben alapított Extreme Digitalt Magyarország egyik meghatározó e-kereskedőjévé fejlesztette, mely később régiós ambíciókat is dédelgetett.

A cég azonban végül a régiós tényezővé válás helyett egy nagyobb, szintén régiós szereplő, az eMAG felvásárlási célpontja lett, a 2019-ben létrejött akvizíciótól kezdődően pedig fokozatosan eltűnt a márka, illetve az előző cégvezetés a porondról, jóllehet Várkonyi tavaly szeptemberben még megkapta az igazgatótanács elnöki pozícióját a vállalatnál, mint egyfajta stratégiai tanácsadó, utódjául pedig Daniel Spiridont jelölte meg a tulajdonos.

A távozó szakember tavaly augusztusban a HWSW-nek nyilatkozva közölte, a pozícióváltásnak köszönhetően az elmúlt évek szinte teljes operatív munkafókusza után újra lesz lehetősége a vállalat növekedési stratégiáján dolgozni, amiben a tulajdonos is teljes mértékben partner.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.