:

Szerző: Koi Tamás

2022. június 24. 09:54

Óriási raktárat épít az eMAG Dunaharasztiban

A szegmens forgalmának növekedésével párhuzamosan raktárépítési láz tört ki az e-kereskedelemben - most éppen az eMAG jelentette be, hogy új logisztikai központot épít Magyarországon, mely a cég piaci pozícióját tükrözve a legnagyobb hasonló létesítmény lesz az országban.

Hatalmas raktárbázist épít Dunaharasztiban a romániai székhelyű eMAG - Extreme Digital, mely egyesülése óta a magyar e-kereskedelmi piac messze legnagyobb árukészletével rendelkezik. A 117 ezer négyzetméteres, 35 milliárd forintos beruházással épülő raktár az idei karácsonyi szezon előtt üzembe áll majd, ezzel az év végi rendeléseket már ebből a létesítményből szolgálja ki a vállalat.

A logisztikai központ jóval nagyobb lesz az itthon jelenlévő online kereskedők hasonló létesítményeinél, az offline szereplők körében is előkelő helyen szerepel majd új raktárbázisával az átadását követően. A létesítmény jelentős alapterületére tekintettel elengedhetetlen, hogy számos ultramodern robotizált megoldásokkal segítsék az ott dolgozók munkáját, hiszen nem csak magyarországi, de hat további piacra (horvát, szlovén, szlovák, osztrák, német, cseh) is szállítanak majd innen termékeket.

emag_raktar_epul

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A saját logisztikai központ felépítésén túl eMAG-Extreme Digital több mint 5 milliárd forint értékben ruház be olyan, magas fokú automatizációt kínáló logisztikai eszközök beszerzésébe is, amelyek alkalmazásával tovább gyorsulhat a rendelések kiszolgálása.

A 35 milliárd forintos beruházáshoz a Nemzeti Befektetési Ügynökség 4,8 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosított, cserébe a beruházás amellett, hogy tovább erősiti a vállalat és több ezer magyar kereskedői partnere szerepét a magyar e-kereskedelmi piacon, munkahelyeket is teremt a régióban: az eMAG-Extreme Digital az első évben mintegy 350 ember számára biztosít majd munkalehetőséget, de a vállalat várakozásai szerint négy éven belül várhatóan 600 főre bővülhet majd az itt dolgozó logisztikai munkatársak száma.

A nagyobb hazai e-kereskedők körében nem az eMAG az első, mely megújítja raktárbázisát. A veszprémi székhelyű, magyar tulajdonú Euronics májusban jelentette be, hogy megnyílt az a 30 ezer négyzetméteres raktárlétesítmény Üllőn, mely szintén számos fejlett robotizált megoldást alkalmaz a logisztikai folyamatok pontosabbá, gyorsabbá tétele érdekében.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.