Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 19. 09:49

Sikeresebb az Apple a mobilozók átcsábításában, mint a Google

Mind az Android, mind az iOS rendszert futtató készülékek felhasználóinál erős a márkahűség, és bár nehezen váltanak át egyik platformról a másikra, a cupertinóiak némivel sikeresebbek a feladatban.

A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) kutatócég friss jelentése szerint az első iPhone készüléküket vásárlók 14 százaléka valamilyen Android operációs rendszert futtató modellt váltott le a cupertinói cég készülékére az Egyesült Államokban. A cég másik jelentése az okokat is részletezi, amiért a felhasználók számára vonzóbbnak tűnik az Apple készüléke, emellett egy harmadik jelentés azt próbálja számszerűsíteni, hogy mennyi lehet az iPhone-ról Androidra váltók száma, természetesen mindezt az amerikai piacra vonatkoztatva.

A fő megállapítás, hogy az elmúlt 12 hónapban az iPhone-vásárlók 14%-a érkezett Androidról az USA-ban, ehhez képest az újdonsült androidos felhasználók mindössze 4%-a váltott almás mobilról,  ami szignifikáns különbség az Apple javára. 

Ahogy a BGR is megjegyzi: pusztán a százalékok félrevezetőek lehetnek az operációs rendszerek piaci részesedésének ismerete nélkül. A Statista adatai azt mutatják, hogy az amerikai kettéosztott piacon gyakorlatilag nincs más opció, mint az Android vagy az iOS: a márciusi adatok szerint a 2020 májusa óta vezetőnek számító iOS 53,1% részesedést tudhat magáénak, amit az Android 46,46 százalékkal követ, így a felhasználói bázisok mérete nagyjából évek óta egyezik. androidiphone

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A jelenlegi felhasználói bázist vizsgálva az iOS és az Android felhasználóiról mind elmondható, hogy még így is kiemelkedő a hűség, a felhasználók több mint 90%-a ragaszkodik a saját operációs rendszeréhez, amikor új telefonra frissít. Az iOS azonban valamivel magasabb, 94%-os elkötelezettséggel rendelkezik, míg az Android-tulajdonosoknál ez 91% százalék.

Tehát a fogyasztók kevesebb mint 10%-a hajlandó új okostelefon vásárlásakor iOS-ről Androidra és fordítva váltani, mivel jellemzően ragaszkodnak a megszokott platformhoz, a váltás oka pedig jellemzően az üzemidő, a hardverrel való elégedetlenség, vagy a vonzóbb funkciók.

Az iPhone-ra váltást tervező androidosok egy része ráadásul tervezheti, hogy kivár az ősszel megjelenő iPhone 15 bejelentéséig, de közben az Androiddal kacérkodó almások számára is nagy csábítást jelenthetnek a 2023 második felében megjelenő csúcskészülékek, így a Pixel Fold, a Samsung Galaxy Fold 5 és Flip 5.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

18

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.