:

Szerző: Koi Tamás

2023. május 8. 14:01

Jövő héten érhet véget a Western Digital kálváriája

Egy hét múlva újra visszakapcsolja ideiglenesen leállított webshopját a világ egyik legnagyobb, adattárolókat, adthordozókat gyártó cége, a Western Digital.

Több mint egy hónappal az eset felfedezését követően immár hivatalosan is értesítette ügyfeleit a Western Digital arról, hogy a cég rendszereit március 26-án illetéktelenek feltörték és hozzájuthattak egy titkosított felhasználói adatbázishoz. Az eset után hetekig állt a cég privát felhős tárhelyszolgáltatása, illetve lekapcsolták a gyártó webshopját is.

A Western Digital először április elején, szűkszavú közleményben ismerte el, hogy betörtek rendszereibe, ahonnan pontosan meg nem határozott jellegű adatokat is eltulajdonítottak. A vállalat az eset kivizsgálását ígérte, illetve az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal.

wd_closeup

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A társaság múlt pénteken e-mailben értesítette felhasználóit, hogy a támadás során illetéktelenek hozzájuthattak egy olyan felhasználói adatbázishoz is, mely "limitált mennyiségű" személyes adatot tartalmazott egyes, a Western Digital termékeit vásárló, illetve szolgáltatásait használó felhasználókról.

Az adatbázis így többek között az ügyfelek/vásárlók nevét, számlázási és szállítási címét, e-mail címét és telefonszámát tartalmazta, titkosított formában, illetve jelszó- valamint bankkáryaszám-részleteket is tároltak benne.

A Western Digital a tájékoztató megküldésével egy időben felfüggesztett minden, a saját webshopjában használt felhasználói fiókot, illetve be is zárta a webshopot, mely a tervek szerint május 15-én nyithat meg újra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 13:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.