:

Szerző: Koi Tamás

2023. április 19. 10:19

Potens kihívót kaphat nyárra a Galaxy Z Fold

Idén nyáron a deklaráltan nem hardvereladásokból élő Google is beléphet a hajlítható kijelzős okostelefonok piacára saját megoldásával, mely az eddig kiszivárgott információk szerint mindjárt a Samsung Galaxy Z Fold 4 első számú riválisává avanzsálhat.

Idén nyáron komoly kihívót kaphat a hajlítható kijelzős okostelefonok úttörőjének számító Samsung a foldable-szegmensben. A Google a kiszivárgott információk szerint a május 10-én kezdődő éves I/O konferencián jelentheti be a cég első, ezt a formátumot követő Pixel okostelefonját, mely várhatóan Pixel Fold néven kerül majd forgalomba valamikor a nyáron.

A belső kódnevén csak Felixként ismert készülékről a CNBC szerzett meg minden korábbinál részletesebb információkat adatokat tartalmazó belső dokumentumokat, melyekből többek között kiderül, hogy megjelenésekor a Felixnek lesz a világ legtartósabb zsanérmechanikája, ennek azonban ára van: a Pixel okostelefonokkal eddig rendre kiváló ár/érték arányú megoldásokat kínáló Google első foldable megoldása gyakorlatilag ugyanannyiba (1700 dollárba) fog kerülni, mint a Samsung aktuális csúcsmodellje, a Galaxy Z Fold 4.

google_pixel
fotó: cnbc

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A technikai specifikációkról a továbbiakban annyi tudható, hogy a készülék összecsukva egy 5,8 hüvelykes, kinyitva pedig egy 7,6 hüvelykes képátlójú megjelenítőt kínál majd - utóbbi tekintetében a méret gyakorlatilag megegyezik a Samsung megoldásával.

A hajlékony Pixel ugyanakkor valamivel nehezebb - 283 gramm - is lesz, mint a versenytárs, igaz, ezért cserébe nagyobb akkumulátor is jár majd.

A korábbi pletykákat megerősítették a kiszivárgott specifikációk, melyek arra is kitérnek, hogy a Pixel Foldba a tavalyi Pixel okostelefonok rendszerprocesszora, a Tensor G2 kerül majd - melyek egyébként a Samsung gyárt a Google számára. A Pixel Fold emellett vízálló is lesz majd, bár hogy milyen mértékben, az nem derült ki a belső dokumentumokból.

Az újdonság éppen akkor láthat napvilágot, amikor a két cég korábban felhőtlennek tűnő viszonya megromlani látszik, sajtóértesülések szerint ugyanis az androidos szegmens legnagyobb gyártójának számító Samsung a jövőben a Microsoft-féle Bingre cserélheti a Galaxy okostelefonok alapértelmezett keresőjét - a hírre a keresőcég berkein belül állítólag kisebbfajta pánikhangulat alakult ki.

A Pixel Fold ezzel együtt az amerikai piacon gyakorlatilag az első és egyetlen komoly versenytársává válhat majd a Samsung Galaxy Z Fold szériájának, az Egyesült Államokban ugyanis az eddig piacra került, kizárólag kínai riválisok vagy egyáltalán nem tudtak forgalomba kerülni, vagy marginális részt tudtak csak kihasítani maguknak a piacból.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 04:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.