Szerző: mrsla

2000. november 27. 21:47

Kiegészítő 'plugok' xmms-hez.

Már többször is írtam és ajánlottam figyelmetekbe az xmms mp3 lejátszót. Nos, most kaptam egy olvasói levelet, ami egy plugint ajánl az enyém és a ti figyelmetekbe is.

Üdv Mr. Sla!

Van itt valmi, ami érdekes szerintem. A linux.hu-ra be is küldtem egy rövid írást, de elkepzelhető, hogy titeket is érdekel, valamint hogy jó szokásotokhoz híven alaposabban is utánanéztek a dolognak.

Üdv: Németh Balázs, Bp

"Jómagam nem különösebben értek a hangzások rejtelmeihez, igy általában az XMMS-es alapbeállításaival hallgatom a zenéket. Ma azonban a linuxapps.comon találtam egy hírt a fent említett XMMS pluginekről.

Letöltöttem, kipróbáltam és teljesen izgalomba jöttem, hogy mennyire át lehet segítségükkel alakítani a hangzást. Azt mondhatom, hogy nekem eléggé profinak tűnnek.

A projekt honlap címe:

http://nsys.by:8100/~mmts/quix/

Pár szó amit magukról írnak:

QuiXound - is a free project. It's a try to make 3D sound available widely, without any need of patent licensing, or bindings to particular platform or operating system. (...) Currently we have technologies, similar to those, which are used in patented QSound QX, Creative Environmental Audio, Ensoniq Spatializer, etc.

Vagyis nagyjából:

A QuiXound egy szabad projekt, amelynek a célja az, hogy széles körben elérhetővé tegye a 3D hangzást mindenféle szabadalmi licensz nélkül, illetve bármiféle meghatározott platformhoz vagy operációs rendszerhez köto~dés nélkül. (...) Már a jelen pillanatban is rendelkezésre állnak a projekt keretében olyan technológiák, amelyek hasonlóak olyan, szabadalmakkal védett technológiákhoz, mint pl. : QSound QX, Creative Environmental Audio, Ensoniq Spatializer.

A pluginek telepítése pofonegyszeru^, rendszerto~l függo~en a következo~ könyvtárak valamelyikébe kell bemásolni o~ket:

/usr/local/lib/xmms/Effects /usr/X11R6/lib/xmms/Effects /usr/lib/xmms/Effects

A 3D Surround plugin beállító panelja pl. igazán kellemes látványt nyújt, számos opció beállítását teszi lehetővé, és könnyen érthető.

Szóval szerintem kipróbálásra -- és figyelemmel követésre -- érdemes dologról van szó

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról