Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 16. 12:59

Generatív MI-vel turbózza a Google a Gmailt és a Dokumentumokat

Szövegek és képek generálásához fejlesztett, gépi tanulásos újításokat épít a Google a Workspace-termékekbe, hogy erősítsen helyzetén a generatív MI körül kialakult csatatéren.

Az elmúlt napokban nem csak a GPT-4 modell bejelentése volt fontos történés a generatív MI területén, a Google kedden számos újítást jelentett be a népszerű Gmail, a Dokumentumok és más produktivitási szolgáltatásokhoz, amiket egyelőre a Workspace előfizetők, főleg az üzleti és oktatási felhasználók szűk körében kezd el tesztelni.

Johanna Voolich Wright, a Workspace termékért felelős alelnök életszerű példákkal szemléltette, hogyan spórolhat időt a generatív MI például a HR-esek számára pozíciók meghirdetésekor, de a szülőknek is egyszerűbbé válhat egy egyszerű szülinapi meghívó megírása a Gmailben, amik az automatikus ajánlás után szabadon szerkeszthetők, vagy finomíthatók tovább. A levelezőben egyszerűen csak egy témakört kell megadni, amire három bekezdéses szöveget generál a rendszer, ezzel megspórolhatóvá válik az első vázlat elkészítése.

ws_google

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Google több mint 3 milliárd Workspace-felhasználóval büszkélkedhet, ami magában foglalja az előfizetős fogyasztókat és a vállalatokat. A legnagyobb riválisnak számító Microsoft 365 produktivitási csomag egyelőre még nincs felvértezve hasonló fejlesztéssel, de az OpenAI befektetőjeként a redmondiak sincsenek messze attól, hogy hasonlót lépjenek azután, hogy a Bing keresőmotorba már "beszerelték" a ChatGPT alatt húzódó technológiát, híresztelések szerint egy közelgő eseményen már ilyen jellegű bejelentésekkel állhat elő a cég.

A Google nem árulta el, hogy szélesebb körben mikor teszi elérhetővé az új eszközöket, továbbá nem tudni, hogy azok a már meglévő csomagok részei lesznek, esetleg új konstrukcióval érkeznek. A keresőcég mindenesetre hozzátette, hogy idén további MI-alapú funkciókat tervez bevezetni a Workspace-be, beleértve a képletgenerálás képességét a Táblázatokban, vagy az automatikusan generált képeket a Diákban, továbbá szót ejtett a Meeten belüli automatikus jegyzetelésről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról