Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 9. 10:59

Nagyot dobott a chatbot a Bing népszerűségén

A felhasználók egyharmada naponta kommunikál a Bing Chat szolgáltatással.

Yusuf Mehdi, a Microsoft keresésért felelős részlegének alelnöke közölte, hogy a Bing kereső átlépte a napi 100 millió aktív felhasználós mérföldkövet egy hónappal azután, hogy az OpenAI chatbotja beépült a keresőbe, ami azért nagy szó, mert az elmúlt években szinte csak stagnált a szolgáltatás. A cég elmondása szerint természetesen továbbra is tisztában van azzal, hogy a keresőpiacon egy egyszámjegyű részesedést birtokol, de jelentős növekedési lehetőséget lát a jövőben annak köszönhetően, hogy a Bing napi aktív felhasználóinak egyharmada újonc, akiket vélhetően a chatbot vonzott be, így az újfajta keresési módnak egyértelmű vonzóereje van.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A redmondi cég szerint a meglévő felhasználók elkötelezettségét is sikerült növelni, egyre több a futtatott lekérdezés. Ezt két dologgal magyarázza: az egyik az Edge böngésző népszerűségének növekedése (ami a chatbot számlájára írható), illetve a nemrég bevezetett Prometheus MI-modell bevezetése, ami relevánsabbá tette a Bing keresési eredményeit, tehát jobb minőségűvé váltak a találatok is.

A tesztelésben résztvevő Bing-felhasználók közel harmada mindennap használja a chatelési funkciót a lekérdezésekhez, munkamenetenként átlagosan három csevegést folytatnak. A bevezetés óta összesen 45 millió üzenetváltás zajlott a netezők és a beépített robot közt. További beszédes szám, hogy a csevegések 15 százalékában valamilyen új tartalom létrehozására használták a fejlesztést.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról