Szerző: Koi Tamás

2023. március 7. 11:20

Több tucatnyi lakossági tarifát beszánt a Yettel

Jelentős portfóliótisztítást hajt végre lakossági számlás tarifáinak kínálatában a tavasz során a Yettel Magyarország. A cég több tucat, jórészt még a Telenor-érában létrehozott díjcsomagot megszüntet, az ügyfeleket egyoldalú szerződésmódosítással terelik át az új portfólióba.

Óvatos becslések szerint több százezer lakossági Yettel-előfizető számlás tarifacsomagja változhat meg a tavasz során, miután a PPF Csoport többségi tulajdonában lévő szolgáltató jelentős portfóliótisztítást hajt végre kínálatában. A változás a szolgáltató tájékoztatója szerint érinti az összes, 2019 előtt bevezetett számlás tarifát - az oldalon lévő felsorolásban szám szerint 38 hangalapú díjcsomag és 15 mobilnet-csomag szerepel.

A portfóliótisztítás talán legismertebb áldozata a 2017-es bevezetésekor messze a legkedvezőbb feltételek mellett korlátlan adatforgalmat kínáló Hello Data tarifa, melyet ugyan már 2018 őszén kivontak az értékesítés alól, de a meglévő ügyfelek tovább használhatták azt - egészen mostanáig.

A Yettel szerint a változtatásokra az ügyfelek visszajelzései alapján volt szükség, mivel azok alapján

az érthető, átlátható, modern szolgáltatásokra jelentős az igény.

Ennek némileg ellentmondani látszik, hogy noha a most kivezetésre kerülő tarifák már régóta nem állnak értékesítés alatt, az érintett ügyfelek valamiért mégsem érezték eddig szükségét, hogy az új díjcsomagok egyikére átszerződjenek. A valós indok ezért alighanem sokkal inkább a szolgáltató informatikai háttérrendszereinek, azon belül elsősorban a számlázási, ügyfélkezelési rendszereknek és folyamatoknak a tehermentesítése lehet.

yettel_haz
a yettel törökbálinti székháza (fotó: HWSW)

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A tavaszi tarifaváltás teljesen automatizáltan történik majd, a Yettel ugyanis egy algoritmus alapján kiszámolja, hogy a jelenleg használt (régi) tarifának melyik, az új portfólióban szereplő díjcsomag lehet a helyettesítője, majd az erről szóló előzetes tájékoztatást követően a május 1-jét követő első számlazárással egyoldalú szerződésmódosítással át is váltja a díjcsomagot az új konstrukciók egyikére.

A Yettel a váltással egy időben lehetőséget biztosít az ügyfeleknek arra, hogy az új díjcsomagjuk árában kisebb-nagyobb kedvezményt érvényesíthessenek, melynek feltétele egy új, 11 hónapra szóló határozott időre szóló szerződés aláírása.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról