Szerző: Koi Tamás

2018. október 16. 14:10

Vége az olcsó korlátlan adatnak a Telenornál

A mai nappal minden előzetes tájékoztatás nélkül visszavonta az értékesítésből a tavaly májusban promóciós jelleggel bevezetett, korlátlan mobiltelefonos adatfogyasztást lehetővé tevő Hello Data tarifacsaládját a Telenor Magyarország. A most kivezetett konstrukciók helyébe új ajánlat kerül Blue+ néven, 100 gigabájtos adatopcióval, korlátlan adat pedig mostantól csak a legdrágább díjcsomag mellé jár.

Október 16-án megújította a lakossági és kisvállalati előfizetők számára elérhető tarifákból álló portfólióját a Telenor Magyarország. A cég új, Blue+ tarifacsaládja már bruttó 2990 forintos havidíjtól elérhető, minimum 1 GB havi adatkerettel, melyhez igény esetén további havi adatjegyek vásárolhatók (az egyedüli kakukktojás a legdrágább, Blue+ XXL tarifa, amely teljes korlátlanságot biztosít belföldön). Újdonság a cég kínálatában az egyelőre minden számlás előfizetés mellé, később azonban csak a Blue+ tarifákhoz kapcsolható, havi 5000 forintba kerülő 100 GB-os adatjegy (ebből az EU-ban 5 GB használható fel), mely okostelefonos felhasználást feltételezve gyakorlatilag a korlátlanságnak felel meg. 

Üröm az örömben, hogy a mobilszolgáltató ezzel egy időben leszámolt a tavaly májusban - promóciós jelleggel - bevezetett Hello Data tarifákkal, melyek négy változatban kínáltak különböző mennyiségű lebeszélhetőség mellett egységesen, korlátlan leforgalmazható adatmennyiséget. A legolcsóbb Hello Data tarifa bruttó 5500 forintért volt elérhető, ezért a korlátlan adatforgalom mellé 50 percnyi lebeszélhetőség járt (minden hálózati irányba, beleértve az EU-t is), míg a legdrágább, mind adatban, mind pedig beszélgetésben korlátlanságot biztosító konstrukció ára több mint 18 ezer forint volt havonta.

A legolcsóbb, 5500 forintos Hello Data Start díjcsomag messze a legkedvezőbb feltételekkel kínált korlátlan mobiltelefonos internetet a magyar mobilpiacon, olyannyira, hogy a Telenor versenytársai azóta sem tudtak ezt árban akár csak megközelítő ajánlattal előrukkolni. Azt azonban mindkét versenytárs felismerte, hogy erre válaszul muszáj a kínálatukban szerepeltetni korlátlan adatforgalmat biztosító ajánlatot, így később a Vodafone-nál és a Telekomnál is elérhetővé vált a korlátlanság - jóval magasabb belépési küszöbbel.

blueplusForrás: Telenor

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Lényegében ezt a belépési küszöböt emelte most fel a Telenor a Blue+ tarifáknál 5500 forintról 8490 forintra, igaz, ezért már nem 50, hanem 100 percnyi beszélgetés jár. Lényeges változás a Hello Data tarifákhoz képest, hogy az új díjcsomagokra köthető hűségszerződés, 11 hónap hűségvállalás esetén a havi díjak valamivel alacsonyabbak, 24 hónap hűséggel pedig készülékkedvezményhez juthatnak az előfizetők. A meglévő Hello Data szerződések nem módosulnak, vagyis aki korábban választotta a Telenor valamelyik korlátlan tarifáját, az pontosan meg nem határozott ideig tovább használhatja változatlan feltételek mellett a konstrukciót.

A Telenortól kapott tájékoztatás szerint a szolgáltató a bevezetés óta eltelt csaknem másfél évben kiértékelte a felhasználói szokásokat, ezután született döntés arról, hogy a tarifaportfóliót átalakítja a vállalat. A most bevezetett Blue+ tarifáknál az eseti jelleggel, havonta ki- és bekapcsolható 100 GB-os adatjegy a szolgáltató álláspontja szerint gyakorlatilag korlátlanságot biztosít, legalábbis ezt támasztja alá, hogy a Hello Data tarifákat választó előfizetők 99,5%-a soha nem fogyasztott el havonta 100 gigabájtnyi, vagy annál is több adatot a mobiljával. A rendszerben hagyott kiskapu (havonta legalább két mobilhívást kell kezdeményezni a SIM-ekkel, egyébként a szolgáltató nem nézi, milyen eszközbe rakják a kártyát) miatt azonban néhányan nyilvánvalóan nem csak mobilban használták a Hello Data tarifákat, hanem valamilyen modemben is.

A nyáron cseh tulajdonba került mobilszolgáltató ezzel együtt kiemeli, hogy a Blue+ tarifa a 100 GB-os opcióval ezen az árszinten még így is a legkedvezőbb ajánlatnak számít azok számára, akik az átlagosnál jóval nagyobb mennyiségű adatot fogyasztanak havonta a mobiljukkal.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról