:

Szerző: Koi Tamás

2022. december 15. 13:35

Robotok teszik helyre a YouTube-ra kommentelőket

Új eszközzel próbálja felvenni a küzdelmet a spamek és a sértő kommentekkel szemben a világ legnagyobb online videomegosztó-szolgáltatása, a YouTube.

A hét elején beszámolt a YouTube arról, hogy a jövőben hogyan kíván hatékonyabban tenni a videók alatt található komment szekciókat, illetve az élő chateket elárasztó spamek és sértő kommentek, bejegyzések ellen. Jönnek a moderáló botok, melyek többszöri figyelmeztetést követően a felhasználó ideiglenes bannolását is elvégzik önhatalmúlag, bármilyen humanoid moderátor közreműködése nélkül.

A spamek automatikus eltávolítása a kommentszekciókból és a chatekből nem teljesen újkeletű megoldás a YouTube részéről, a videomegosztó csak az idei első félévben 1,1 milliárd spamnak minősülő bejegyzést vagy kommentet távolított el a videók mellől. A gépi tanulásos rendszert ugyanakkor az év során tovább tökéletesítették, hogy az még hatékonyabban alkalmazkodjon a spammerek újabb és újabb trükkjeihez - áll a bejegyzésben.

robot

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A tökéletesített rendszer emellett a fejlesztők szerint a chatablakokban megjelenő botokat is hatékonyabban szűri és távolítja el.

Az új tartalommoderációs törekvések közül alighanem a legfigyelemreméltóbb, hogy a YouTube-on a jövőben botok fogják ellenőrizni, hogy a kommentszekcióban illetve a chatekben található kommentek, bejegyzések megfelelnek-e a közösségi irányelveknek.

A rendszer ez alapján képes lesz gyakorlatilag valós időben eltávolítani a szabályzatba ütköző kommenteket, figyelmeztetni a kommentelőket, végül pedig a visszaesőket legfeljebb 24 órára kitiltani a felületről. 

Fontos, hogy a videók alatti kommentek moderációjába a jelek szerint semmilyen módon nem fogja bevonni a YouTube a csatornatulajdonost, illetve a rendszer egyelőre csak az angol nyelvű szövegre lesz majd alkalmazható, a többi világnyelv "feltanítása" csak később következik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 07:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.