Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. november 24. 10:25

Kínán kívülre viszi a Honor új hajtogatható modelljét

A kínai márka bejelentette a Honor Magic Vs-t, első olyan foldable telefonját, amivel már szélesebb tömegeket kíván elérni.

Kínai gyártóknál sokszor előfordul, hogy az új okostelefonokkal csak a helyi piacra fókuszálnak, a Honor azonban a globális piacon is értékesíteni kívánja legújabb hajtogatható modelljét, a Samsung Galaxy Z Fold széria ellen harcba indított Honor Magic Vs-t. A készülék a foldable modellek mezőnyében kiemelkedően könnyű, mindössze 261 grammot nyom, ugyanakkor 12,9 mm vastag.

Az összehajtott állapotban 6,45 hüvelykes, 120 Hz-en FHD+ felbontást produkáló külső kijelzővel működő eszköz kinyitva már egy tablet méretét közelíti meg a 7,9 hüvelykes flexibilis OLED panellel, 90Hz képfrissítéssel, 2272 x 1984 pixel felbontással. A vállalat ígérete szerint a zsanér több mint 400 ezer hajlítást bír ki, ami napi 100 alkalommal számolva is több mint 10 évnyi használatot jelenthet. A készülékházban a Magic V elődhöz képest eggyel frissebb, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 chipset dolgozik kiszereléstől függően 8GB vagy 12GB memória társaságában, tárhelyből 256GB/512GB választható.

honor_magic_vs_scenario_photo

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Kamerarendszer terén nem gondolkodott sokat a cég, az szinte egyezik a Honor 70 Pro hátlapjára került kialakítással. Tehát egy 54MP-es Sony IMX800 főegységet, egy 50MP-es, autófókuszos, ultraszéles látószögű kamerát (ez egyben a makrókamera is), valamint egy 8MP-es, háromszoros optikai zoomot kínáló telefotó egységet választott.

Energiával egy 5000 milliamperórás telep látja el, ami előrelépés a Magic V-hez képest, mindehhez 66 wattos gyorstöltési lehetőség adott (46 perc). Kapcsolat terén adott az 5G, az NFC, WiFi 6, USB 3.1-es szabványú Type-C csatlakozó Display Port. Android 12 rendszerre hőzott MagicOS 7.0 fut rajta.

A Honor Magic Vs két színben: azúrkék-narancs és fényes fekete árnyalatokban választható 8/12GB rendszermemóriával, és 256/512GB tárhellyel. A Prestige Edition 12/512GB-os kiszerelésben lesz kapható arany színű hátlappal, specifikációiban egyébként egyezik a sima modellel. Az érintőtollal felszerelt változat csak Kínában jelenik meg, a nemzetközi árakról és a Kínán kívüli értékesítés kezdődátumáról még nincs bővebb információ. Egyelőre annyit tudni, hogy a 8/256 GB-os kiszerelés nettó 410 ezer forintnak megfelelő kínai jüanért kerül forgalomba.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról